14. martā, skolēnu brīvdienu laikā Ventspils Ekonomikas skolotāju metodiskā apvienība kopā ar Ventspils pilsētas domi un Izglītības pārvaldi organizē „Ventspils ēnu dienu” ekonomikā un pārvaldē.

Pēdējos gados Latvijā ir populāra "Ēnu diena” – informatīvi izglītojošs pasākums, kas piedāvā skolēniem iespēju kļūt par valsts un pašvaldību amatpersonu, uzņēmumu un citu organizāciju darbinieku, mākslinieku un populāru cilvēku novērotāju un pavadīt ar viņiem darba dienu un iepazināties ar viņu darba pienākumiem. Statistika vēsta, ka šogad „Ēnu dienā”, kas norisinājās 16. februārī, bija reģistrēti 10 137 skolnieku pieteikumi uz 4899 vakancēm 423 uzņēmumos un iestādēs. Vispieprasītākās nozares „Ēnu dienā” bija masu mediji un sabiedriskās attiecības, veselības aprūpe un sociālā aprūpe, kultūra, māksla un izklaide, izglītība un zinātne, valsts un pašvaldības.

Lai paplašinātu un pilnveidotu vidusskolēnu zināšanas un prasmes ekonomikas jomā, popularizētu Ventspils pilsētas un Ventspils uzņēmējdarbības vidi, attīstītu uzņēmēju un skolu sadarbības iespējas, kā arī iepazīstinātu skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu atbilstoši sagatavoties karjeras izaugsmei un nodarbinātībai, Ventspils Ekonomikas skolotāju apvienība izšķīrusies par „Ventspils ēnu dienas” rīkošanu tieši uzņēmējdarbībā un pārvaldē.

Pasākumā kā „ēnas” piedalīsies 25 Ventspils pilsētas vidusskolu un profesionālās izglītības iestāžu 10.–12. klašu audzēkņi, kuri apgūst ekonomiku un biznesu, savukārt „ēnu devēju” statusā – Ventspils pašvaldības un pašvaldības kapitālsabiedrību vadība, pilsētā strādājoši uzņēmēji un uzņēmumu darbinieki. Jaunieši iepazīs darba procesu Ventspils pilsētas domē, SIA „Ventspils reiss”, SIA „Ziemeļkurzemes reģionāla slimnīca”, AS „Ventspils Grain Terminal”, AS „Kālija parks”, Swedbankas un SEB bankas filiālēs, Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, Ventspils Augstskolā, „Bucher Schoerling Baltic” un citos uzņēmumos.

„Ventspils ēnu diena” palīdzēs Ventspils vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem, kas grib turpināt izglītoties augstskolās un profesionālās mācību iestādēs ekonomikas un pārvaldes specialitātēs, paplašināt savas zināšanas un prasmes šajā mācību priekšmetā ne tikai teorētiski, bet arī praktiski.

Pēc pasākuma dalībnieki tiksies ar pasākuma organizētājiem un uzņēmējiem, šīs tikšanās laikā iepazīstinot ar savu gūto pieredzi „Ventspils ēnu dienas” laikā.

„Ventspils ēnu dienas” organizatori uzskata, ka šis pasākums varētu kļūt par jaunas tradīcijas aizsākumu, citos gados organizējot „Ventspils ēnu dienu” ne tikai ekonomikā un pārvaldē, bet arī citās jomās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: