Prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodota lieta par dārglietu veikala aplaupīšanu šī gada sākumā, ko paveica kāds Lietuvas pilsonis.

17. janvārī ap plkst.18:45 Aleksandra ielā dārglietu veikalā iebruka maksās tērpti laupītāji, kas pielietojot vardarbību pret veikala pārdevēju un nolaupīja zelta izstrādājumus. Laupītāji bēga ar automašīnu, kas avarēja, bet pēc negadījuma tika aizturēta viena persona. Daļa nozagto zeltlietu atgūtas avārijas vietā uzreiz, bet daži izstrādājumi atrasti, vēlreiz apskatot avārijas vietu.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa uzsākšanu pēc Krimināllikuma 176.p.3.daļas – par laupīšanu grupā. Aizdomās par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tiek turēts 1980. gadā dzimis Lietuvas pilsonis.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka uzbrukums tika saplānots un tajā piedalījās vairākas personas. Lai gan aizturētais liecības nesniedza un ar policiju nesadarbojās, viņa vainu noziegumā apstiprina pierādījumi – cietušās un aculiecinieku liecības, dažādu ekspertīžu atzinumi un citi krimināllietā apkopotie materiāli.

Tādeļ pieņemts lēmums materiālus nodot Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret aizdomās turēto Lietuvas pilsoni. Pārējās noziegumā iesaistītās personas izsludinātas meklēšanā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: