Oktobrī Valsts vides dienesta iekšējo ūdeņu kontroles daļas darbinieki no Kurzemes upēm un ezeriem kopumā izņēmuši 99 nelikumīgi ievietotus zvejas tīklus, 20 nēģu murdus un trīs tā dēvētos televizorus, informē Vides dienesta Iekšējo ūdeņu kontroles daļas Liepājas sektora vadītājs Ģirts Liepiņš.

Viņš atzina, ka maluzvejnieku ievietoto tīklu skaitam ir tendence palielināties rudenī, kad notiek lašu un taimiņu nārsts. Kā vietas, kur nelikumīgo zvejasrīku ir visvairāk, Liepiņš min Ventas upi un tās pietekas. Lašu un taimiņu nārsta laikā pieci Kurzemes sektorā strādājošie inspektori reidos dodas trīs četras reizes nedēļā, jo šajā laikā naudas degvielas iegādei piešķirts vairāk nekā citā laikā.

Kopumā degvielas limiti salīdzinājumā ar kontrolējamās teritorijas lielumu ir zemi, un kontroles reidi tāpēc notiek retāk, nekā būtu nepieciešams.

Par nelikumīgu zveju inspektori oktobrī aizturējuši sešas personas, bet četras personas sodītas par makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem. Piespriesto soda naudu apmērs oktobrī ir vairāk nekā pusotrs tūkstotis latu.

Kurzemes ezeru un upju kontroli kopumā veic pieci inspektori - viens Kuldīgā un pa diviem Liepājā un Ventspilī. Nārsta laikā, kā informēja Liepiņš, piemēram, Liepājas inspektori dodas palīgā kolēģiem uz citām Kurzemes vietām, kur lašu un taimiņu nārsta vietu ir vairāk.

Kā informēja Liepiņš, šogad sausā rudens dēļ ūdenslīmenis ūdenstilpnēs ir ļoti zems un šis apstāklis nākot par labu maluzvejniekiem, kuriem ērtāk veikt nelikumīgo zveju. Mazajās Ventas baseina upēs maluzvejnieki loma iegūšanai bieži vien izmantojot duramās dakšas, bet Ventā viņi zivis cenšas iegūt cemerējot - aizķerot zivis ar āķiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: