Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas šonedēļ Ventspils ostā Igaunijā reģistrētā kravas automašīnā atrada gandrīz pusmiljonu cigarešu ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Fotogrāfijas no notikuma vietas.

Automašīnā Latvijā bija ieceļojusi ar prāmi "Transrussia" no Krievijas un tajā tika atrastas 438 800 kontrabandas cigaretes jeb 2194 cigarešu bloki.

Cigaretes VID atrada, kravas automašīnas pārbaudē iesaistot kinologu un darba suni. Refrižeratora grīdā tika atklāta visā tā garumā izveidota cigarešu slēptuve. Demontējot daļu grīdas virsējās kārtas, no slēptuvēm, izmantojot likumpārkāpēja konstruēto "stiepļu mehānismu", muitnieki izņēma 438 400 cigaretes "Fest" ar Baltkrievijas un 400 cigaretes "LD" ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

VID pret automašīnas īpašnieku - kādu firmu, kuras nosaukums netiek atklāts, - sāka lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par kontrabandu.

Cigaretes novietotas Ventspils ostas muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā, savukārt piekabe nodota glabāšanā kādai Ventspils brīvostas licencētai kapitālsabiedrībai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: