Festivālā “Ventspils vainaga” lentas dažādām tautām raksturīgās nacionālās krāsās mirdzēs no 11. novembrim līdz 13. novembrim. Šogad pasākums atzīmēs savu sesto jubileju.

29 kolektīvi no Latvijas, Igaunijas un Baltkrievijas piedāvās iepazīties ar 15 nacionalitāšu un tautību savdabīgās kultūras bagātībām. Pasākumu organizatori ir pārliecināti, ka šajā daudzveidībā neapšaubāmi izcelsies tādu etnokultūru pārstāvji kā seti un ingri (ingeri/ižori). Beidzamie ir Ingrijas jeb Ingermanlandes pamatiedzīvotāji. Setu un ingru tautību pārstāvji Ventspilī ieradīsies Tallinas nacionālo mazākumtautību savienības delegācijas sastāvā.

Oficiālā festivāla “Ventspils vainags” atklāšana notiks 11. novembrī Pārventas bibliotēkā. Sākums plkst. 17. 12. novembrī teātra namā “Jūras vārti” festivāla dalībnieki, viesi un skatītāji varēs vērot nacionālo tērpu skati, kā arī noklausīties galā-koncertu.

Festivāla pēdējā dienā, 13. novembrī, Ventspils Jaunrades namā interesentiem būs iespēja noskatīties unikālu koncertprogrammu, ko sagatavojuši un skatītāju vērtējumam nodod cimbalu orķestris no Minskas (D. Steļmaha vadībā) un starptautisku konkursu laureāte Marina Ankudo. Koncerta sākums – plkst. 14.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: