Valsts policija aicina atsaukties personas, kas cietušas no nesertificētā ārsta Gunta Ezergaiļa darbībām vai var sniegt citu noderīgu informāciju, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

VP Kurzemes reģiona pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 137.panta par neatļautu ārstniecību. Izmeklēšana sākta saistībā ar Veselības inspekcijas iesniegumu par aizliegumu nesertificētajam ārstam Ezergailim praktizēt, jo tādējādi viņa rīcība var novest pie smagiem pacientu veselības vai pat dzīvības apdraudējumiem.

Policija lūdz sniegt noderīgu informāciju par Ezergaiļa darbībām, zvanot uz tālruņa numuriem 63202734 vai 63202703.

Pēc tam, kad vietējā laikrakstā "Ventas Balss" parādījusies ziņa par Ezergaili, redakcija saņēmusi daudzus zvanus ar līdzīgiem stāstiem, kad cilvēki jutušies apkrāpti, iepriekš informēja laikraksts "Neatkarīgā".

Kādu ventspilnieci piesaistījis Ezergaiļa sludinājums vietējā laikrakstā par to, ka sertificēts, pieredzējis ārsts veic ātru un kvalitatīvu mugurkaula, locītavu un iekšķīgo slimību ārstēšanu. Pēc daktera un viņa palīga veiktajām manipulācijām - mugurkaula krakšķināšanas un pāris injekcijām - sieviete atradusies tuvu ģībonim. Tādā stāvoklī viņa par maksāšanu neesot bijusi spējīga domāt. Būdama apjukumā, sievietes draudzene atdevusi Ezergailim prasītos 150 latus.

Veselības inspekcija uzsver, ka kategoriski aizliegusi nesertificētajam ārstam Ezergailim praktizēt. Tā kā aizliegums tiek ignorēts, inspekcija aicina iedzīvotājus sniegt informāciju par kaktu daktera darbībām.

"Ventas Balss" rakstīja: sirmgalve Jeļena stāsta, ka augusta beigās viņa Ventas Balsī izlasīja sludinājumu: «sertificēts, pieredzējis ārsts veic ātru un kvalitatīvu mugurkaula, locītavu un iekšķīgo slimību ārstēšanu». Dažādas slimības ir gan viņai, gan viņas vīram, kurš uz gultas guļ pēc insulta. «Nolēmu izsaukt šo ārstu, ja reiz viņš raksta, ka tik labi palīdz,» atceras kundze. Pie viņiem uz mājām atbraukuši divi vīrieši. Vispirms vairākas injekcijas uztaisīja vīram.

Tad nākuši pie viņas. Kaut kas iespricēts kājas locītavā, izlauzīta mugura, izkrakšķināts kakls, jo kundze sūdzējusies par džinkstēšanu ausīs. Tad pēc apskates paziņojis, ka slikti strādā sirds kreisais kambaris. To visu noteicis bez izklausīšanas. Pēc injekcijas krūts apvidū kundze zaudējusi samaņu.

Klāt bijusi arī kundzes bijusī darba biedrene Tamāra. Viņa gan Ventas Balsij stāsta, ka gluži samaņu Jeļena nav zaudējusi, taču apdullusi gan bijusi, par ko dakteris jau iepriekš brīdinājis. Arī par sekojošo vemšanu. Kamēr Jeļena apdullusi gulēja, Tamārai par pakalpojumu paprasīti 150 lati un viņa zinādama, kur nauda stāv, to arī iedevusi, lai arī prasītās naudas lielums viņu pamatīgi apstulbināja. Pēc tam taisnojusies, ka bija apjukusi un nezināja ko darīt. Pēc naudas saņemšanas dakteri aizbraukuši. Atstātas arī dīvainas zāles – depresanti un tabletes pret aizcietējumiem.

Pēc šīs ārstēšanas Jeļenas kundzei ar sirdi bija slikti veselu nedēļu. Tāpat viņa ir sašutuši par lielo naudas summu, kas bijis jāmaksā. Esot vēlāk ārstu sazvanījusi, draudējusi iesūdzēt tiesā. Viņš solījis atbraukt vēlreiz. Turklāt apšaubāma bijusi arī ārsta palīga kvalifikācija. Jeļena novērojusi, ka palīgs no zāļu un ampulu nosaukumiem neko nav sapratis. Sirmgalve par šo kaktu dakteri vēlas brīdināt arī citus: «lai ļaudis zina un neuzticas tādiem šarlatāniem.»

Jeļenas un viņas vīra sociālā aprūpētāja Ruta Arāja visvairāk ir sašutusi par to, ka ārsts aizbraucis projām, atstājot sievieti praktiski bezpalīdzīgā stāvoklī. Tāpat Ruta nesaprot, kā var noteikt sirds saslimšanas diagnozi pēc vienkāršas virspusējas apskates. Vienlaicīgi pacientam nav atstāta nekāda informācija par injicētajām zālēm, pacients nezina ne daktera vārdu ne uzvārdu. Dīvaini arī, ka dakteris ārstē gan muguru un locītavas, gan iekšķīgās slimības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: