Piektdien plkst.14.30 Jūrkalnes pagasta bibliotēkā viesojas jaunā rakstniece Laura Dreiže.

Ar šo tikšanos sākas arī Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā Ventspils bibliotēkas projekta „Rakstnieks lauku bibliotēkā” jaunā sezona.

Gados jauno fantāzijas autoru fenomens pasaulē nav retums. Nu arī Latvijā fantāzijas un fantastikas literatūras žanrā sevi pieteikusi tikai divdesmit vienu gadu jaunā rakstniece un tulkotāja, Latvijas Universitātes Franču filoloģijas fakultātes studente Laura Dreiže.

Pirms gada klajā nāca autores pirmais darbs „Pūķa dziesma” – apjomīgs klasiskās žanra tradīcijās ieturēts romāns ar aizraujošu saturu, kurā netrūkst ne savdabīgas „paralēlās pasaules”, ne mitoloģisku būtņu, ne mīlas stāstu un piedzīvojumu. 2010.gada konkursā „Literatūras gada balva” šis darbs nominēts par spilgtāko debiju.

Interesējoties par tumsas tēmu, ko apvij mistika un vampīri, Laura sarakstījusi otru romānu „Nepabeigtais skūpsts”. Romāns ir apliecinājums tam, ka nu arī Latvijā sava vampīrsāga.

Trešo romānu „Laimes monitorings”, kas nupat uzsāk ceļu pie lasītājiem, autore uzskata par savā karjerā īpaši nozīmīgu, jo ir viņas pirmais mēģinājums zinātniskās fantastikas žanrā. Starp 28 manuskriptiem, kas tika iesniegti „Apgāda Zvaigzne ABC” rīkotajam konkursam „Zvaigznes grāmata 2010. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem” Lauras Drežes darbs ieguva galveno balvu.

Iesāktu darbu un ideju Laurai ir daudz. Top romāns „Grāmatu tārps” par puisi, kurš uzsāk darbu bibliotēkā un tur sastop dvīnes – raganas. „Bet varbūt jau rīt man prātā iešausies ideja, kas liks pārējām atkāpties otrajā plānā. Katrā ziņā iztēle turpinās mani vest brīnumainos ceļojumos, par to esmu pilnīgi pārliecināta” – tā kādā intervijā saka pati jaunā rakstniece.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: