Divu nedēļu laikā otro reizi BK "Ventspils" basketbolisti savā laukumā uzņems "Liepājas lauvas" – otrdien, pulksten 19.00 ,komandas tiksies LBL pirmās divīzijas mačā. Abām tas būs LBL sezonas otrais mačs.

Latvijas Basketbola līgas sezonu komandas uzsāka ar dažādām sekmēm. Ventspilī savā laukumā tikās ar BK "Valmiera", stingrus pamatus panākumam ieliekot jau pirmajā puslaikā un visā mačā triumfējot 101:69. Par spēles lielāko notikumu kļuva uzbrucēja Ronalda Zaķa atgriešanās laukumā pēc vairāk nekā gada pauzes, kuru spēlētājs bija spiests ieturēt nopietnā savainoja dēļ. Ronalds atzīmējās ar sešiem punktiem, divām atlēkušajām bumbām un divām piespēlēm. Savukārt valmieriešu rindās lieliski debitēja Ernests Kalve – 21 punkts un sešas bumba pie groziem.

Liepājnieki šajā pašā laikā savā laukumā uzņēma VEF un lielāko daļu mača risinājās līdzīga cīņa. Pēc trim ceturtdaļām uz tablo bija identiski skaitļi – 62:62 –, bet pēdējās desmit minūtēs labāki tomēr izrādījās rīdzinieki, svinot uzvaru 83:76. "Lauvas" punktus krāja visu spēlētāju pūlēm (neviens nepalika sausā), bet īpaši izcēlās četri – Džošua Meijo 17, Jānis Timma 16, Augustīns Vitas 12 (9ab), Mārtiņš Kravčenko 12. Jāpiebilst, ka šajā mačā komandai palīdzēt nevarēja pieredzējušākais liepājnieks Martins Andrjukaitis.

Kurzemes derbijs Ventspilī risināsies jau otro reizi šajā sezonā – pirms tam komandas tikās pirmajā BBL spēlē un BK "Ventspils" uzvarēja 85:59, izšķirošo pārsvaru panākot otrajā puslaikā. Uzvarētajiem ar 14 punktiem izcēlās Lauris Blaus, bet Jānis Strēlnieks pievienoja 13. Savukārt liepājniekiem 12 punkti Andrjukaiša rēķinā, bet Timma izcēlās ar 11. Šogad Ventspils un Liepājas basketbolisti ceļi pēc šī mača vairs nekrustosies.

Spēles sākums pulksten 19.00.

Noskaties sarunu ar BK Ventpils kapteini Jāni Strēlnieku un karsējmeiteni Katrīnu Sviķi

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: