Šodien plkst.10 Kurzemes apgabaltiesā paredzēta tiesas sēde tā dēvētajā futbolistu lietā, kur četras personas apsūdzētas par gandrīz 80 000 latu izspiešanu no kluba "Ventspils" futbolistiem.

31.augusta tiesas sēde nenotika, jo uz to nebija ieradušies liecinieki.

Kā ziņots, Kurzemes apgabaltiesa nolēmusi mainīt drošības līdzekli diviem tā dēvētajā Ventspils futbolistu lietā apsūdzētajiem. Sergejs Barkovskis un Rasuls Eļmurzajevs ir atbrīvoti no apcietinājuma pret drošības naudu.

Kā informējis advokāts Ēriks Štālbergs, par Eļmurzajevu samaksāta drošības nauda - 30 000 latu, par Barkovski - 35 000 latu.

Šajā krimināllietā četras personas apsūdzētas par gandrīz 80 000 latu izspiešanu no kluba "Ventspils" futbolistiem.

3.jūnijā šajā krimināllietā notika liecinieku uzklausīšana.

Viens no apsūdzētajiem ir futbola kluba "Ventspils" direktors Barkovskis, kuru policija aizturēja pagājušā gada martā aizdomās par izspiešanu personu grupā. Barkovskim vēlāk tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Apsūdzēti arī Eļmurzajevs, Nikolajs Grišuņins, kurš ir viens no Latvijas labākajiem bokseriem, un Sergejs Fetiskins, liecina informācija Latvijas tiesu portālā. Grišuņinam un Fetiskinam apcietinājums kā drošības līdzeklis netika piemērots.

Kurzemes apgabaltiesai šo krimināllietu nodevusi Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra.

Šīm četrām personām apsūdzības uzrādītas pēc Krimināllikuma 184.panta 3.daļas - par organizētas grupas izveidošanu vai piedalīšanos tajā izspiešanas nolūkā, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas. Minētajā likuma pantā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka aizturētās personas laika posmā no 2009.gada septembra līdz 2010.gada janvārim no cietušajiem centās izspiest naudu 100 000 eiro (70 000 latu) un 15 000 ASV dolāru (8640 latu) apmērā, kā arī pieprasīja atdot tiem piederošos īpašumus. Kopumā tika atklātas četras noziedzīgā nodarījuma epizodes, ko veikušas aizturētās personas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: