Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki Ventspils ostā, pārbaudot transporta līdzekļus, kas iebraukuši Latvijā ar prāmi no Sanktpēterburgas, atrada 20000 cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Nelikumīgi pārvietotās cigaretes tika atrastas, ostā veicot no prāmja „Finnarrow” nobraucošo transportlīdzekļu kontroli. „Audi” markas auto bagāžas nodalījumā aiz pašdarināta sabvūfera VID darbinieki atklāja cigarešu slēptuvi. Auto tika novirzīts padziļinātās kontroles veikšanai, un tās rezultātā no slēptuves tika izņemti 20000 cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Transporta līdzekļa vadītājs, 22 gadus vecs Latvijas iedzīvotājs, nedeklarējot mēģināja no Krievijas mūsu valstī ievest 10000 „Optima” un 10 000 „Kiss” markas cigaretes.

Par konstatēto pārkāpumu personai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu1 par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes novietotas Ventspils muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā līdz lēmuma pieņemšanai attiecīgajā administratīvā pārkāpuma lietā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: