Dalību pasākumam „Ziedu diena Ventspilī 2011” un 34.Latvijas Puķu draugu saiets, pieteikušies jau 930 cilvēki. Uz Ventspili ceļu mēros puķu draugi no visas Latvijas.

Lai arī dalība bija jāpiesaka līdz 1.jūlijam, organizatori pieteikumus saņem joprojām un sola, ka tā iesniegšana pēc noteiktā termiņa beigām, nebūs šķērslis dalībai pasākumā. Ventspilī gaidīs ikvienu, arī tos, kuri izlems atbraukt pasākuma dienā.

Ja dalība nebūs pieteikta savlaicīgi, jārēķinās, ka organizatori nevarēs nodrošināt pusdienas, vietu autobusā un profesionāla gida pakalpojumus, bet orientēties palīdzēs speciāli sagatavota karte un maršruta apraksts. Tos varēs saņemt Ventspils Tūrisma informācijas centrā un speciāli izveidotā Informācijas centrā pie Reņķa dārza ieejas.

Ziedu dienas pasākumu laikā Sarkanmuižas pļavā paredzēts atklāt viengadīgo puķu dobi, kurā uz mākslīgi uzbērta vaļņa divdesmit piecos krāsainos puķu apļos ir iestādīti 10740 vasaras puķu stādi: samtenes, leduspuķes un balzamīnes. Unikālo brīdi no auto pacēlāja fiksēs fotogrāfs Juris Presņikovs, tāpēc ikviens aicināts būt klāt fotografēšanās brīdī plkst.10:00.

Savukārt plkst. 14:00 Mazbānīša gala stacija „Kalns” pie Piedzīvojumu parka atklās figurālo puķu dobi „Zaķu ģimene” - ar zaķu tēvu, māti un kārklu stādījumos gulošu mazuli. Dobes izveidei tiks izmantoti 1800 viengadīgo puķu stādu.

Pēc Ventspils skaistāko parku un dārzu apskates plkst. 18:00 Reņķa dārzā apbalvoti tiks konkursu „Pilsētas rota 2011” un „Mans mini dārzs” laureāti. Pirmā konkursa uzvarētājus noteiks žūrija, bet otrajā arī pasākuma apmeklētāji. Tūlīt pēc tam sāksies Ventspils Bigbenda un Intara Busuļa koncerts, bet plkst. 22:00 uz neaizmirstamu muzikālu pārdzīvojumu aicinās britu dziedātājs Paul Young un Liepājas simfoniskais orķestris.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: