Krimināllietā par naudas izspiešanas no FK Ventspilsfutbolistiem liecības snieguši cietušie, atklājot, ka saņēmuši draudus izrēķināties ne tikai ar pašiem, bet arī ģimenēm.

Šajā lietā par cietušajiem atzīti bijušie FK Ventspilsfutbolisti Denis Kačanovs, Vīts Rimkus, Igors Sļesarčuks un Vladimirs Koļesņičeko. Pirmais liecības sniedzis Kačanovs, kurš tagad kopā ar valsts izlasi gatavojas kārtējam mačam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Viņš pastāstīja, ka izspiedēji vēlējušies tikt pie 50 000 eiro un komandas biedra parakstītas parādzīmes, kā arī pieļāva, ka tiesājamie vainojami arī automašīnas BMW dedzināšanā.

Rimkus tiesā atklāja, ka viņam pieprasīts parakstīt dokumentus par 40 000 eiro parādu (pieprasīta arī automašīna un komandas biedra parakstīta parādzīme), bet, kad futbolists atteicies to darīt, sekojuši draudi, ka narkomāni sadurs viņa ģimeni un arī pašam salauzīs rokas un kājas. Draudus spēlētājam bijušā FK Ventspils direktora Sergeja Barkovska uzdevumā izteicis Aleksejs Šihalijevs, kurš šobrīd ir meklēšanā. «Draudus, protams, uztvēru ļoti nopietni un nevaru teikt, ka arī šobrīd jūtos pavisam droši. Taču, ja lieta nonākusi līdz tiesa, ceru, ka tā lems atbilstoši likumam,» Rimkus sacīja sarunā ar Ventas Balsi. Viņš arī skaidroja, ka ziņas par apsardzi un ierašanos uz tiesas sēdēm bruņuvestēs esot pārspīlējumi, un labi, ka «neziņo par ierašanos uz tanka un ar NATO karaspēka atbalstu».

Apsūdzēto aizstāvji uzskata, ka futbolisti vēlējušies kaitēt FK Ventspils, jo kluba vadība atstādinājusi tos no komandas par iesaistīšanos totalizatoru darījumos. Gan Kačanovs, gan Rimkus nolieguši šīs apsūdzības, skaidrojot, ka klubam, acīmredzot bija nepieciešams šāds paziņojums. Advokāts Ēriks Štālbergs arī vēlējies noskaidrot, kā Rimkus ticis pie liela skaita nekustamo īpašumu. «Man pieder divi vienistabas dzīvokļi un daļa mājas. Vai 25 gadus spēlējot futbolu tas ir daudz?» futbolists ir izbrīnīts par šādu interesi.

Ventas Balss jau rakstīja, ka apsūdzēto statuss šajā lietā piemērots arī Rasulam Eļmurzajevam (tāpat kā Barkovskis atrodas apcietinājumā), Nikolajam Grišuņinam un Sergejam Fetiskinam. Grišuņins šobrīd ir viens no labākajiem Latvijas bokseriem, turklāt viņu arī atbalsta OC Ventspils un pagaidām šajā ziņā nekas nemanīsies. «Klāt stāvējuši neesam, gaidīsim tiesas spriedumu un tikai tad lemsim, ko darīt tālāk,» lakoniski komentē Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis.

Tagad lietas iztiesāšanā gaidāms garāks pārtraukums un tā varētu atsākties vien vasaras beigās. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: