Ventspils uzņēmums SkaTVis, domājot par privātmāju īpašnieku interesēm, sācis piedāvāt jaunu pakalpojumu – WiFi jeb bezvada internetu.

Ir pierasts, ka lai nodrošinātu interneta pieslēgumu, bez datora ir jābūt arī modēmam, rūterim vai katrā ziņā datorā iespraužamam vadam, kas nāk no kāpņu telpas vai antenas. Šobrīd tehnoloģijas ir attīstījušās tā, ka internets tiek pārraidīts arī bezvada tīklā. Tam ir nepieciešamas tikai divas iekārtas – signāla devējs un signāla saņēmējs. SIA SkaTVis valdes priekšsēdētājs Andis Jansons stāsta: ja kādreiz bezvada interneta pārraide bija diezgan zemas kvalitātes ar lēniem lejupielādes ātrumiem un skaitījās kā neperspektīva, tad šobrīd šīs tehnoloģijas ir attīstījušās un datu pārraide var sasniegt tik pat labus kvalitatīvos rādītājus kā vadu jeb kabeļa pārraidei.

 

Jansons klāsta, ka SkaTVis visus iepriekšējos gadus ir strādājis orientējoties uz klientiem daudzdzīvokļu mājās, kuri šobrīd ir apgūti pateicoties kabeļtīklam. «Taču pie mums nāk arī privātmāju īpašnieki, izsakot vēlmi kļūt par mūsu klientiem. Līdz šim tas nebija iespējams, jo līdz katram klientam aizrakt kabeli ir pārāk dārgs un darbietilpīgs process. Ar bezvada tehnoloģiju mēs esam kļuvuši pieejamāki un tagad par mūsu klientu var kļūt arī individuālo māju jeb privātmāju īpašnieki,» uzsvēra Jansons.

 

SkaTVis piedāvātais bezvada interneta pakalpojums ir pieejams visā Ventspils teritorijā, nodrošinot lejupielādi līdz pat 100 megabitiem sekundē (Mbps), kas ir līdzvērtīgs piedāvājums optiskajam kabelim. Zemākais pieejamais lejupielādes ātrums ir 2 Mbps. Salīdzinoši ar citiem identiskiem bezvada interneta piedāvājumiem, SkaTVis cenas ir zemākas un konkurētspējīgākas.

 

Katrs pieteikums tiek individuāli izvērtēts. Pēc savas vēlmes izteikšanas uzņēmuma abonentu nodaļā, SkaTVis meistari izbrauc jau tajā pašā dienā. «Ja tehnisku problēmu nav, jau rīt klientam būs internets,» jaunā produkta ieviešanas ātrumu apstāsta Jansons, piebilstot, ka signāla uztveršanas kastīte tiek novietota uz jumta un šī iekārta klientam nebūs jāizpērk. Vairāk informāciju par šo pakalpojumu var uzzināt mājas lapā www.skatvis.net.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: