Šonedēļ Ventspils tiesa skatīja krimināllietu par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šo nodarījumu savu dvīņubrāli iesūdzējusi kāda sieviete.

Kā tiesas laikā apsūdzību nolasīja prokurore: apsūdzētais vīrietis, būdams alkohola reibumā, pirms vairākiem mēnešiem ieradies pie savas māsas un prasījis, lai aizdod viņam naudu. Kad māsa naudu nav devusi, apsūdzētais sadusmojies, iesēdies viņas automašīnā un sācis to dauzīt, līdz sasitis priekšējo stiklu. Tā rezultātā sieviete cietusi 90 latu lielus zaudējumus: stikla vērtība – 50 lati, bet par tā nomaiņu samaksāts 40 latu.

 

Apsūdzētais savu vainu nodarītajā atzina, tāpat kā kompensācijas prasību. Savā pēdējā vārdā apsūdzētais vērsās nevis pie tiesneša, bet gan izkliedza nosodījumu savai māsai: «Tu esi mani pataisījusi par kriminālnoziedznieku un izsmieklu visā pilsētā. No šodienas tu esi man mirusi, tu vairs neesi mana māsa!»

 

Ventspils tiesa piesprieda apsūdzētajam prokurores prasīto 100 stundu piespiedu darbu sabiedrības labā, kā arī uzlika par pienākumu samaksāt māsai nodarītos zaudējumus 90 latu apjomā.

 

Jau pēc tiesas sēdes 41 gadu vecais vīrietis Ventas Balsij apgalvoja, ka viņš tikai gribējis no māsas aizņemties 3,3 latus autobusa biļetei līdz Liepājai, kur viņš būtu dabūjis darbu uz zvejas kuģa. Taču māsa naudu nav devusi, un tas viņu saniknojis. Vīrietis iepriekš esot zaudējis darbu, tādēļ palicis gan bez naudas, gan bez dzīvesvietas.

 

Tiesai viņš bija uzrādījis adresi Fabrikas ielā, kur atrodas nakts patversme. Taču tagad viņš tur vairs neuzturoties un cenšoties naktsmājas atrast citur.

 

Sieviete ar avīzi sarunās neielaidās, un varam tikai minēt, vai māsas un brāļa attiecības nav sabojājusi vīrieša aizraušanās ar alkoholu, jo dzērumā pastrādāts gan minētais noziedzīgais nodarījums, gan arī tiesas zālē no apsūdzētā nāca alkohola dvinga. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: