Ventspils Pašvaldības policija ārkārtējā situācijas laikā, nodrošinot sabiedrisko kārtību un drošību pilsētā, sadarbībā ar Valsts policiju kontrolēja arī to, kā iedzīvotāji ievēro noteiktos pārvietošanās ierobežojumus mājsēdes laikā.

Ierobežojumi noteica to, ka iedzīvotāji no plkst. 20 līdz 5 nedrīkst pamest savu dzīvesvietu bez attaisnojoša iemesla. Pašvaldības policija ārkārtējās situācijas laikā no 11. oktobra līdz 11. novembrim t.sk. komandantstundas jeb mājsēdes laikā Ventspilī pārbaudījusi vairāk kā 900 personas. Pārsvarā pārbaudītās personas atradušās ārpus savas dzīvesvietas attaisnojoša iemesla dēļ - devušās uz darbu vai nākušas no darba, personām bijuši korekti aizpildīti pašapliecinājumi. 59 personām, kuras uz ielas atradās bez pamatota iemesla, atteicās ievērot ierobežojumus, vai ierobežojumi tika pārkāpti atkārtoti, Pašvaldības policija piemēroja naudas sodu no 10 līdz 50 eiro. Divos gadījumos sods piemērots 200 un 300 eiro par īpaši bravūrīgu izturēšanos un ierobežojumu klaju ignorēšanu, kā arī par pārkāpuma izdarīšanu atkārtoti. 177 personām izteikts mutisks aizrādījums. Pārkāpumu gadījumos cilvēki pārsvarā aizbildinājās, ka nav zinājuši: par ierobežojumiem, par prasību aizpildīt pašapliecinājumu, vai apzinājušies, ka pārkāpj noteikumus, bet cerējuši, ka policija viņus nepamanīs.

Tā 11. novembrī plkst.23.15 Pašvaldības policijas darbinieki, patrulējot Inženieru ielā, pamanīja jaunieti uz elektroskrejriteņa. Apturot jaunieti, noskaidrots, ka viņš atrodas uz ielas bez attaisnojoša iemesla, bez aizpildīta pašapliecinājuma. Apskatot elektroskrejriteni, konstatēts, ka tā priekšējais lukturis aizklāts ar sejas masku, iespējams, lai braucēju būtu grūtāk pamanīt nakts tumsā. Par šādu rīcību jaunietim piemērots naudas sods 25 eiro apmērā.

Pašvaldības policija kontroles pasākumus veica nevis, lai sodītu, bet gan mudinātu cilvēkus saprast, ka tas tiek darīts, lai mazinātu Covid-19 izplatību un medicīnas iestāžu pārslodzi un to, lai ātrāk pandēmija beigtos.

Pašvaldības policija atgādina, ka nepieciešamības gadījumā ar Valsts policiju iespējams sazināties, zvanot - 110 vai Pašvaldības policiju - 63680808; 28680808.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Tā nu ir 15.11.2021, 18:00:47

    Ar šito verķi. ja labi māk braukt, no mentiem var takš aizšpannēt kā noš'vīkst. Nemaz nav jāklāj ciet tas lākturis... Nemaz nevajadzēja apstāties. Kamēr šie izlien no sava braucamā, tu jau esi tālēs zilajās, TIKAI, vēlreiz saku. Ja prot labi braukt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: