Rīgas apgabaltiesa pilnībā noraidījusi ventspilnieka Vitālija Truseviča prasību par vairāk nekā 300 tūkstošu latu piedziņu no Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas.

Truseviča advokāts Jānis Mucenieks Ventas Balsij apliecināja, ka viņš ar savu klientu jau ir apspriedies, tāpēc droši var teikt, ka spriedums tikšot pārsūdzēts: «lieta vēl nav zaudēta». Turklāt aizstāvība vēl neesot izsmēlusi visas pierādījumu opcijas. Piemēram, neizmantota palikusi valsts prezidenta, bijušā slimnīcas vadītāja Valda Zatlera pieaicināšana par liecinieku.

 

Mucenieks atzīst, ka noraidošais tiesas spriedums ir bijis ļoti negaidīts, jo lietā bijuši pietiekami daudz un neapgāžamu pierādījumu, ka Trusevičs slimnīcas dēļ kļuvis par pirmās grupas invalīdu.

 

Ar pilnā sprieduma motīviem būs iespējams iepazīties pēc 25.februāra, tāpēc sīkāk komentēt spriedumu Mucenieks pagaidām nevar. Taču advokātu tīri profesionāli interesējot, kā tiesa spriedumā būs atspēkojusi trīs lietas materiālu sējumos apkopotos pierādījumus un liecinieku liecības.

 

Trusevičs no slimnīcas prasīja piedzīt 343 tūkstošus latu, tai skaitā 250 tūkstošus latu par morālo kaitējumu, bet pārējo summu kā atlīdzību turpmākai ārstēšanai, lai ārstu pieļautās kļūdas labotu citā valstī.

 

Trusevičs ārstējoties Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā inficējās ar hospitālo stafilokoku jeb MRSA. Šī veselībai un dzīvībai bīstamā infekcija pacienta veselībai ir nodarījusi neatgriezenisku kaitējumu. Viņam bijis jāpārcieš 12 operācijas, jo kājas trauma stafilokoka infekcijas dēļ nedzija un radušās papildus komplikācijas. Tā visa rezultātā Trusevičš kļuva par 1. grupas invalīdu.

 

Tikmēr Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca savu vainu neatzīst. Trūkst pierādījumu, ka slimnieks inficējies tieši šajā slimnīcā, tāpat ārsti norāda uz traumu komplicētību un objektīvo nespēju garantēt 100% labvēlīgu iznākumu.Neatkarīgajai rīta avīzei mediķi atsaucas uz pasaules praksi un skaidro medicīnisko manipulāciju sarežģītību. Turklāt arī pacients pats neesot ievērojis ārstēšanas plānu, atteicies no atsevišķām manipulācijām, ārstēšanas laikā bijis agresīvs, kā rezultātā ārstējošais ārsts pat uz laiku atteicies no viņa ārstēšanas.

 

Trusevičs slimnīcā nonāca pēc negadījuma 2004.gadā, kad Zilā karoga pacelšanas pasākumā, Ventspils pludmalē viņš neveiksmīgi piezemējās lecot ar izpletni. Veicot kopīgu lēcienu ar vēl vairākiem izpletņlēcējiem, viens no tiem iesita ar kāju Trusevičam pa galvu. Viņš zaudēja samaņu un ar ātrumu 70 kilometri stundā ietriecās zemē, gūstot kāju daudzkārtējus lūzumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: