FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīrā pie otrās uzvaras tikuši BK Ventspils basketbolisti, viesos ar 74:71 pārspējot Benfica komandu un nostiprinoties otrajā vietā grupā.

Lai gan ventspilniekiem šajā mačā tomēr varēja kaut nedaudz palīdzēt Akselis Vairogs, robu sastāvā tik un tā netrūka, sevišķi garajā galā. Lai gan komanda maču sāka ļoti pārliecinoši, otrajā ceturtdaļā atraujoties pat desmit punktu attālumā (24:14, 28:18), puslaika beigās mājiniekiem izdevās pietuvoties. Tieši pateicoties garo spēlētāju veiksmei uzbrukumā, Benfica apturēja ventspilnieku izrāvienu. Tomēr minimālu vadību mūsējie nosargāja – 40:39.

Otrajā puslaikā risinājās līdzīga cīņa, kuras izskaņa meistarīgāki un veiksmīgāki tomēr bija ventspilnieki. Pusminūti līdz mača beigām Hešimu Evansam bija laba iespēja izlīdzināt rezultātu, bet viņš realizēja tikai viena soda metienu – 72:71. BK Ventspils uzbrukums beidzās ar neprecīzu tālmetienu, tomēr tūlīt Jānis Strēlnieks atguva bumbu, nogādāja to Vejnmi Efedžuku, kurš līdz ar mača beigu signālu bija precīzs no groza apakšas – 74:71, ventspilnieku otrā uzvar Tops16 turnīrā. Efedžuku atzīmējās ar 27 punktiem un piecām bumbām pie groziem, bet Rašads Andersons – ar 14 punktiem un astoņām bumbām.

Ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja franču Gravelines, viesos ar 94:87 apspēlējotDolphins. Līdz ar to francūži jau nodrošinājuši vietu nākamajā kārtā un gandrīz arī pirmo vietu grupā. Pilnīga skaidrība gan par to, gan komandām, kuras no K grupas turpinās cīņu nākamajā kārtā. Aritmētika ir vienkārša – francūžiem savā laukumā jāuzvar Benfica, mūsējiem Ventspilī jāapspēlē Dolphins un viss ir skaidrs. Ja šāds scenārijs arī realizēsies, Gravelines komandas būs nodrošinājuši pirmo, bet BKVentspils otro vietu grupā. Savukārt, ja francūži tomēr paklups, bet ventspilnieki nē, 1. martā Ventspilī mūs gaida cīņa par pirmo vietu K grupā. Ja ventspilnieki tomēr arī otro reizi piekāpsies Dolphins, komandu un līdzjutējus gaidīs ļoti saspringta pēdējā kārtā – jāuzvar pašiem un jācer, ka to Norčepingā paveiks arīBenfica...

Jau ceturtdien ventspilnieki aizvadīs kārtējo BBL čempionāta spēli, savā laukumā uzņemot Ernestu Kalvi un Lietuvas Nevezis. Savukārt sestdien gaida spēlē ar Roberta Štelmahera Perlas, tā kā atpūsties laika nebūs.


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: