Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē aizvadītajā nedēļas nogalē ir reģistrēti 14 uzbraukumi meža dzīvniekiem, savukārt no 1. oktobra reģistrēti jau 110 uzbraukumi meža dzīvniekiem.

Kopumā šogad Kurzemes reģiona pārvaldē līdz 4. novembra rītam ir reģistrēti gandrīz 600 ceļu satiksmes negadījumi ar uzbraukumiem meža dzīvniekiem, trīs gadījumos ar cietušiem cilvēkiem – vienā gadījumā automašīnas vadītājs Talsu novadā guva smadzeņu satricinājumu, otrā gadījumā vīrietis Ventspils pusē sagrieza rokas ar lauskām un trešā gadījumā pēc tam, kad dzīvnieks bija caur priekšējo autobusa stiklu ielēcis salonā, cieta pasažieri un šoferis.

Gandrīz visi negadījumi notikuši diennakts tumšajā laikā. Mēneša laikā tiek reģistrēti aptuveni no 40 līdz 50 šādiem negadījumiem. Iespēja, ka jebkurā diennakts laikā uz braucamās daļas var izskriet dzīvnieks, pastāv visā valsts teritorijā, it īpaši mežainos apvidos un ceļa posmos.

Lai izvairītos no iespējamas sadursmes ar meža zvēru, policija aicina būt īpaši piesardzīgiem un vērīgiem diennakts tumšajā laikā, kā arī ievērot ceļa zīmes, kas noteiktos ceļa posmos brīdina par iespējamu meža dzīvnieku klātbūtni. Valsts policija atgādina, ja noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā notriekts dzīvnieks, par to obligāti jāinformē Valsts policija, zvanot pa tālruni 110. Tāpat nedrīkst atstāt notikuma vietu, jo šāda situācija ir uzskatāma par ceļu satiksmes negadījumu.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    krusttevsflorencs 04.11.2019, 16:31:21

    Likumdošana jāmaina,vismaz tikdaudz,ka notriektais meža zvērs pienākas cietušā auto īpašniekam kā neliela kompensācija.Pēc vēlēšanās,protams.

  • 0
    Krišs Daugulis 04.11.2019, 21:31:52

    Nu un kur Tu liksi to dzeltenajā vestē tērpto "zvēru"?!:)

  • 0
    reku 05.11.2019, 16:09:17

    Krišam Daugulim.
    Jāsarunā kāds taksidermists,lai iztaisa kvalitatīvu izbāzni.
    Būs,ko bērniem un mazbērniem parādīt.

  • 0
    Tīģeris 08.11.2019, 14:16:24

    Domāju ka nauda valstij sabirst diezgan pietiekoši ,no ceļa nodokļiem un
    nodevām ,lai vizmaz bīstamās vietās uzstādīt aizsargžogus.Normālālās valstīs tā dara ,bet saprotu mēs jau nemaksājam ceļu nodevu .bet lāpam budzetu diemžēl

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: