Sestdienas naktī ap plkst.2.40 no pasažieru prāmja "Silja Festival" Baltijas jūrā apmēram 70 kilometrus no Ventspils iekritis un pazudis 1982.gadā dzimis jaunietis no Latvijas.

Pasažieru prāmis bijis ceļā no Stokholmas uz Rīgu un jaunieša iekrišanas ūdenī brīdī atradies 40 jūdzes no Ventspils (apmēram 74 kilometri). Sākotnēji glābšanas darbus sākusi "Silja Festival" komanda, kā arī darbos ticis iesaistīts blakus esošais tirdzniecības kuģis.

Glābšanas darbos bija iesaistīti arī Igaunijas un Latvijas Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centri, uz notikuma vietu palīgā devies glābšanas kuģis ''KO6 Gaisma'' no Venstpils, kā arī Nacionālo bruņoto spēku helikopteri no Latvijas un Igaunijas un Igaunijas glābšanas kuģis.

Teritorija, kurā jūrā bija iekritis jaunietis, tika vairākkārt pārmeklēta, taču nesekmīgi. Ūdenī tika atrasta vien glābšanas veste un riņķis.

Tā kā ūdens temperatūra Baltijas jūrā bija tikai plus 2, plus 4 grādi un, atrodoties šādos apstākļos, cilvēka izdzīvošanas iespējas ilgstoši nepastāv, glābšanas darbi tika pārtraukti plkst.7.50.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: