Novada dome turpina šķetināt gada budžeta ciparus. Šī brīža uzdevums ir samazināt struktūrvienību pieprasījumus par aptuveni 1 miljonu latu. 

Kā jau tas iepriekš bija prognozēts, novada struktūrvienību iesniegtie budžeta skaitļi ir lielāki, nekā šobrīd pašvaldība var atļauties. Saliekot kopā visu aptuveni 60 novada struktūrvienību pieprasījumus, tapis skaidrs, ka šogad novadā kopumā būtu nepieciešami pāri par 6 miljoniem latu, t.i., par vienu miljonu vairāk, nekā plānoti pašvaldības kopējie ieņēmumi. Struktūrvienību vadītājiem dots uzdevums līdz ceturtdienai iepriekš iesniegtos pieprasījumus pārrēķināt, struktūrvienības izdevumus pielīdzinot pagājušā gada plānotajiem izdevumiem, savukārt izdevumus komunālajā saimniecībā un dzīvokļu apsaimniekošanā pielīdzināt plānotajiem iekasējumiem. No pērna gada skaitļiem būs arī jāizrēķina izdevumi par tiem darbiniekiem, kas pārgājuši darbā novada domē, kā arī izdevumi par pērn realizētajiem projektiem.  

«Varbūt nākotnē mēs to varēsim atļauties, bet šobrīd nevaram,» nepieciešamību samazināt plānotos izdevumus komentē novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks. Viņš jau iepriekš paudis viedokli, ka struktūrvienību vadītāji budžeta pieprasījumus veidojuši bagātīgāk nekā pagājušajā gadā. Mucenieks uzklausījis viedokli, ka struktūrvienībām uzreiz vajadzēja iedot kontrolskaitli, cik lielu var veidot struktūrvienības budžetu. «Tagad esam apzinājušies visas šā brīža nepieciešamības, zinām, kas mums vajadzīgs, ja varētu atļauties,» nosaka Mucenieks.

Vairāk lasi šodienas laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: