Ventasbalss.lv portāla forumā ik pa laikam parādās ieraksti par kautiņiem pie Easy bāra vai Klondaikas. Arī apkārtējo māju iedzīvotāji neapmierināti ar nemitīgo plūkšanos un agresīvo jauniešu bariem.

Kāds patstāvīgais klubu apmeklētājs stāsta, ka kautiņi pie bāriem tiek uzskatīta par normu: «18 gadīgajiem un nedaudz vecākiem kvalitatīva atpūta nav svarīga, viņiem galvenais ir vieta, kur var sadzerties un izlādēties. Tādiem kašķis izceļas par katru sīkumu, kāds kādam nedaudz uzgrūžas un kulaki iet pa gaisu.»

 

Viņš spriež, kamēr kāds netiks nosists, tikmēr nekas nemainīsies. Jaunietis ir neizpratnē, ka kautiņu dalībniekus apsargi laiž atpakaļ, jo bieži vien šie konfliktu cēlāji izraisa jaunus kautiņus. Viņš novērojis, ka apsargus neviens arī īpaši nerespektē un ir pat bijuši gadījumi, ka arī apsargi dabū pa muti.

 

Jaunietis zināja stāstīt, ka kādu pusotru gadu atpakaļ bāros apgrozījušies divi trīs cilvēki no kriminālām aprindām un vicinājušies pat ar pistolēm, taču tagad viņi vairs nav manīti. Agrāk pastiprināti šefojuši arī kikbokseri, taču tagad varot just, ka treneris viņus apvaldījis un viņi vairs nav tik bravūrīgi, bet pēdējā lielākajā Klondaikas pasākumā pamatīgi uzdzīvojuši un pakāvušies jaunie pilsētas hokejisti.

 

Tāpat problēma esot, ka uz pasākumiem tiek ielaisti nepilngadīgie, īpaši meitenes ar viltotām apliecībām.

 

Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons informē, ka viņš portāla forumos par kautiņiem lasa, taču līdz policijai šādas lietas nonāk ļoti reti, jo cilvēki pie likumsargiem nevēršas. Tie pārsvarā ir incidenti starp savstarpēji pazīstamām personām, kuri pretenzijas vienu pret otru nevērš. Pēc izkaušanās personas atgriežas bārā un turpina atpūsties tālāk. Par to, ka nevienam pretenziju nav, bieži vien pārliecinās arī izsauktā pašvaldības policija.

 

«Nevar teikt, ka kādi grupējumi mērķtiecīgi piekauj cilvēkus un viņi nevar apmeklēt izklaides vietas. Iedzīvotājiem nav iemesla justies apdraudētiem,» uzsvēra Vilemsons.

Pa kādam gadījumam policijas redzeslokā tomēr nonāk. Jāatgādina, ka pagājušajā gadā pie Klondaikas tika piekauts Ventspils Kriminālpolicijas priekšnieks. Lieta uz priekšu nekustās, jo aizdomās turamā personā joprojām ir izsludināta starptautiskajā meklēšanā.

 

Oktobrī tika ierosināts kriminālprocess par kāda bāra apsarga piekaušanu. Apsargs, pildot dienesta pienākumus, mēģinājis nomierināt kādu pārāk iekarsušu apmeklētāju. Taču iereibušā draugi metās viņu aizstāvēt un apsargu piekāva.

 

Vilemsons arī pastāstīja, ka izklaides vietās regulāri tiek rīkoti reidi. Pēdējais, pieaicinot papildspēkus no Liepājas, noticis decembrī. Īpaša vērība reidos tiek pievērsta tam, vai alkohols netiek tirgots nepilngadīgām personām. Pēdējā reida laikā, šādi gadījumi netika konstatēti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: