Valsts policija uz aizdomu pamata par zādzību izdarīšanu ir aizturējusi 1988. gadā dzimušu vīrieti, kuram tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Vīrietis ticis iepriekš vairakkārt tiesāts citu valstu tiesās par zādzību izdarīšanu.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šā gada februāra beigās konstatēts, ka Ventspilī, kādā sporta centrā, iekļūstot vīriešu ģērbtuvē, no diviem aizslēgtiem skapīšiem tika nozagta nauda – no katra pa 30 eiro, kopumā zaglim gūstot 60 eiro. Savukārt marta sākumā konstatēts, ka Ventspilī, kādā veikalā, iekļūstot darbiniekiem paredzētajā telpā, no sievietes maka, kas atradās somiņā, tika nozagta nauda – 65 eiro. Turpat tika izdarīta vēl viena zādzība no maka, kas atradās somā – tika nozagti pieci eiro.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par zādzību.

Vīrietis, iepriekš dzīvodams Latvijā, pastrādāja noziegumus Ventspilī, bet, aizbraucot uz ārzemēm, turpināja savas noziedzīgās darbības tur, tāpēc ir vairākkārt tiesāts citu valstu tiesās par līdzīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Vīrietis savu vainu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā atzīst.

Tāpat vēl notiek izmeklēšana kriminālprocesā par februāra beigās notikušu zādzību Ventspilī, kur konstatēts, ka no garāžas nozagti instrumenti un motorzāģis, kā arī no automašīnas ir nozagta navigācijas iekārta, kopumā radot cietušajam materiālo zaudējumu 500 eiro apmērā. Arī šajā gadījumā aizdomās turētais ir tas pats 1988. gadā dzimušais vīrietis.

Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Soda apmēru noteiks tiesa.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -8
    cits kurzemnieks 28.03.2019, 06:59:03

    Nu nekāds rūdītais šis tomēr nav,ja ik pa laikam uzraujas ar savu zagšanu.Tāds pats stulbenis kā visi,austos krēslos sēdošie,kuri arī pārsvarā visi uzraujas ar savu zagšanu (shēmošanu un kampšanu).Starpība tikai starp viņiem ir tā,ka tie augstos krēslos sēdošie kampj naudu,bet tie mazie gariņi naudiņu (biškiņ).
    Rūdīts zaglis zog un neuzraujas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: