Nosacītu brīvības atņemšanu Ventspils tiesa piespriedusi trijotnei, kas šī gada oktobrī veica vairāk nekā desmit pirkumus ar svešu bankas karti. Notiesātie uzsver, ka tā rīkoties piespiedis trūkums.

Lai tiktu pie bankas kartes, trijotnei – divām sievietēm un vienam vīrietim – nebija jāliek lietā viltība vai veiklība, jo tā, kā teica viena no apsūdzētajām, faktiski pati iekritusi rokās. Karte bija aizmirsta bankomātā, bet tās atradēji nekautrējās to izmantot.

Pirmajā dienā tika veikti astoņi pirkumi, otrajā vēl četri, bet kopumā iztērēti apmēram 150 lati. «Tā rīkoties piespieda tas, ka makā nebijā gandrīz ne santīma. Droši vien arī kāds cits, ja situācija būtu tik smaga, tā darītu,» tiesa sēdē skaidroja apsūdzētie, no kuriem diviem oficiāli piešķirts trūcīgo statuss.

Pārsvarā pirkuši pārtikas produktus, bet groziņā tomēr likts arī alkohols.Cietusī sākumā pat nav domājusi doties uz policiju, taču galu galā informējusi likuma sargus par notikušo un tagad ir ļoti tiem pateicīga par operatīvo rīcību: «Par policiju bieži vien nerunā tās labākās lietas, bet šajā gadījumā policistiem varu teikt lielu paldies, jo viņi visu paveica ļoti ātri.»

Visi svešas naudas tērētāji tiesa savu vainu pilnībā atzina un arī tēriņu summu neapstrīdēja, turklāt jau sēdes laikā arī daļēji to atmaksāja un ļoti interesējās par veidiem, kā cietušajai kundze atdod pārējo summu.

Lai gan apsūdzības pants paredz visai bargus sodus – brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem – tiesa, ņemot vērā apsūdzēto attieksmi, piesprieda prokurores prasīto nosacīto brīvības atņemšanu no trim līdz sešiem mēnešiem. Protams, notiesātajiem arī jāsedz atlikusī zaudējumu summa. Visi trīs joprojām ir bezdarbnieki, taču pēc tiesas ar lielu apņēmību sacīja, ka pie šādiem naudas iegūšanas veidiem vairs neķersies. Jācer, ka izdosies.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: