27. aprīlī Ventspils Jaunrades namā notika Ventspils Izglītības pārvaldes rīkotā ikgadējā pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu mācību gada noslēguma konference „Skolotājs un bērns izglītības sistēmā”. Šogad konferenci apmeklēja 170 pirmsskolas pedagogi no Ventspils pilsētas, rajona un Talsiem.

Par mācību gada aktualitātēm informēja Ventspils Izglītības pārvaldes pirmsskolas metodiķe Sandra Gūtmane. Bet par to, kā bērnudārzu pamatlicēja Fr. Frēbeļa teorijas iedzīvojušās PII “Varavīksne” ikdienā prezentēja PII “Varavīksne” vadītāja Kristīne Boitmane. Par vides izglītību pirmsskolā pieredzē dalījās PII “ Eglīte” skolotāja Inese Broka. Pēc tam sekoja metodisko apvienību vadītāju mācību gada pārskata prezentācijas.

Šogad konference tika saplānota sadarbībā ar Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas mācībspēkiem. Klātesošie noklausījās RPIVA mācībspēku lekcijas: „Bērnam jēgpilna pedagoģiskā procesa norise pirmsskolā”, „Pirmsskolas vecuma bērnu jēgpilna matemātisko priekšstatu veidošana pedagoģiskajā procesā”, „Vizuālā māksla netiešai bērnu lasīt un rakstīt mācīšanai” un „Skolotāja un bērna sadarbības iespējas mācīšanās procesa sekmēšanai rotaļās”.

Konferences laikā ikvienam bija iespēja apskatīt Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu gatavoto mācību materiālu izstādi. „Šādas izstādes rīkot konferences ietvaros ir ļoti noderīgi, jo šeit var gūt tiešām daudz dažādu ideju,” atzina pirmsskolas izglītības iestādes „Margrietiņa” pedagoģe Ilona Korņejeva, piebilstot, ka šādas konferences ir ļoti vērtīgas, jo dod pirmsskolas pedagogiem jaunas zināšanas un pieredzi. Arī Ventspils novada Vārves pagasta pirmsskolas izglītības iestādes „Zīļuks” pedagoģe Dace Jančuka pozitīvi vērtē šādas konferences, kurās var iegūt jaunu informāciju un smelties daudz dažādu ideju turpmākajam darbam.

Apskati FOTO.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: