6. maijā plkst. 19 Tārgales pamatskolas zālē notiks Tārgales amatierteātra pirmizrāde "Vīrietis" un vārda došanas konkurss teātrim.

Režisore Līga Brūna iecerējusi aptaujāt skatītājus par piemērotāko nosaukumu jaunākajam Ventspils novada amatierteātra kolektīvam. Tārgale ir skaists pagasts Ventspils novadā, kurā dzīvo laimīgi cilvēki. Pavisam nesen pagasta meitenes un arī daži zēni sanāca kopā un nolēma uzspēlēt teātri paši sev. Bet ļoti drīz viņi saprata, ka tikai sev spēlēt nevar, jo gribas to laimi arī citiem dāvāt – tā radās Tārgales pagasta amatierteātris.

"Sākām mācīties aktiermākslu un līdzi tai iemācījāmies nelielu ludziņu, kuras nosaukums ir "Vīrietis". Tā ir traģikomēdija, ko sarakstījusi mūsu Ventspils novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja un Piltenes amatierteātra vadītāja un režisore Zane Pamše.

Mūsu, Tārgales teātra, misija ir godam pārstāvēt savu Tārgales pagastu citos Latvijas novados, sniedzot prieku, optimismu, mīlestību un arī pārdomu mirkļus sev un visiem saviem skatītājiem. Ar savu darbību atbalstām vietējo kultūras dzīvi, padarot to daudzveidīgāku un bagātāku. Teātris – tas ir sirds aicinājums, kam atsaucas tie, kas dzird!" uzskata režisore Līga Brūna.

Teātris bez skatītāja nav teātris, jo skatītājs piedalās teātra radīšanā. Un no skatītāja arī atkarīgs, kāds ir amatierteātris – krāsains, pelēks, spēcīgs vai vājš. "Mūsu pirmā iestudējuma izvēli noteica nepieciešamība rēķināties ar aktieru ansambļa iespējām, pagasta atbalstu, brīvprātīgo aktieru labklājību, kā arī skatītāju labklājību un paša kolektīva vadītāja fanātismu, jo kolektīva vadītājs nekādu atalgojumu par šo darbu nesaņem. Mums prieks, ka spējām ļoti īsā laikā iestudēt izrādi un piedalīties Ventspils novada amatierteātru skatē, iegūstot 3. pakāpes atzinības rakstu. Mēs vēlamies veidot tiešu kontaktu ar skatītāju – gan izrādes laikā, gan diskusijās ar skatītājiem pirms un pēc izrādes. Dzīvā saruna par teātri un dzīves vērtībām piesaista dažāda vecuma skatītājus. Un mēs nebaidāmies reizēm pat banālas lietas pārvērst humānisma un sirsnības atklāsmēs. Ir piedzimis mazs bērniņš – Tārgales amatierteātris. Bērniņš jāauklē, jāmīlē un jāsargā. Mūsu teātris ir apvēlies, nosvērts un nomērīts Ventspils novada amatierteātru skatē Ugālē 23. aprīlī. Un tagad – jādod vārds, jārīko teātra kristības," aicina režisore Līga Brūna.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: