Šodien jau no plkst.6 Latvijā uzsākts diennakts ātruma kontroles maratons. Šajā laikā visā valsts teritorijā ceļu policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma pārkāpējiem.

Tuvojoties siltākam laikam un labvēlīgākiem laikapstākļiem, pavasarīgs vieglums nereti iestājas arī satiksmes dalībnieku galvās, ko pierāda Valsts policijas veiktais pētījums par smagiem ceļu satiksmes negadījumiem. Tajā atklājās, ka smagi negadījumi visbiežāk notiek tieši vasaras mēnešos, kad laika apstākļi ir labi un rodas maldīgs priekšstats, ka nekas slikts notikt nevar. Tādēļ, tuvojoties vasaras un līdz ar to arī moto sezonai, Valsts policija vērš satiksmes dalībnieku uzmanību tādam problēmjautājumam kā pārgalvība.

Tik iespaidīga mēroga kontroles maratons pirmo reizi Latvijā norisinājās pērn, kad vienlaikus arī citas ES dalībvalstis kontrolēja steidzīgos satiksmes dalībniekus. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā ātruma kontroles maratona laikā Latvijā tika sastādīti 578 administratīvā pārkāpuma protokoli, kas ir aptuveni par 300 protokoliem vairāk nekā vidēji ikdienā un vidējais braukšanas ātrums uz ceļiem samazinājās.

Lai aktualizētu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas bīstamību ceļu satiksmē, Valsts policija šonedēļ rīko arī fotokonkursu autovadītājiem „Droši brauksi – tālu tiksi”. Konkursa mērķis ir veicināt autovadītāju izpratni par šī pārkāpuma bīstamību ceļu satiksmē, kā arī aicināt autovadītājus ievērot atļauto braukšanas ātrumu. Labākā fotoattēla autors balvā iegūs Drošas braukšanas skolas dāvanu karti 250 eiro vērtībā drošas un ekonomiskas automašīnas vadīšanas apmācībai septiņu stundu garumā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Vaņa 22.04.2016, 04:02:57

    Drošs ātrums ir maksimālais iespējamais ātrums attiecīgajā ceļa posmā! Attiecīgi pilsētā ap 90, ārpus pilsētas- bez limita!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: