Ventspils tiesas priekšā stājusies jauna sieviete no Ludzas, kas apkrāpusi cilvēkus visā Latvijā, pārdodot viņiem neeksistējošas mantas.

Kopumā sievietei tika pierādītas 14 krāpšanas epizodes, taču tiesā izskata tikai četras, jo pārējām ir iestājies noilgums.

 

Saskaņā ar prokurora nolasīto apsūdzību par minētajām četrām epizodēm sieviete aktīvi darbojusies sludinājumu portālā ss.lv, kur ievietojusi sludinājumus par kažoku pārdošanu, kaut gan viņas rīcībā nekādu kažoku nav bijis. E-pasta sarakstē ar pircējiem viņa solījusi kažokus nosūtīt pa pastu, tiklīdz kontā ienāks nauda. Taču pēc naudas saņemšanas pircēji kažokus tā arī nav saņēmuši.

 

Tāpat krāpniece apsūdzēta par cita rakstura krāpniecības epizodi. Kāds vīrietis ar sludinājuma palīdzību prasījis sešu tūkstošu latu (8,5 tūkstoši eiro) lielu aizdevumu. Iepriekš minētā sieviete uz to atsaukusies un solījusi vīrietim aizdot naudu, ja viņš vispirms viņai pārskaitīs 284 latus (404 eiro) par līguma un citu dokumentu sagatavošanu. Vīrietis naudu arī pārskaitīja, taču cerēto aizdevumu tā arī nesaņēma.

 

Jaunā sieviete jau agrāk bijusi sodīta par krāpniecību. 2012. gadā viņai tika piespriesti piespiedu darbi, taču viņa no tiem izvairījās un aizmuka uz Kipru, kur pēdējos gados arī dzīvojusi. Sieviete tika izsludināta meklēšanā un šā gada maijā aizturēta Kipras lidostā. Šobrīd savu vainu viņa pilnībā atzīst un nodarīto nožēlo, tādēļ ir gatava atlīdzināt cietušajiem visus nodarītos zaudējumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: