XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku vecāki Izglītības un zinātnes ministrijā interesējušies, kāpēc bērniem svētku laikā netiek doti čipsi un limonāde, jo viņiem esot vajadzīga enerģija.

To šorīt intervijā Latvijas Radio un LNT raidījumam "900 sekundes" atklāja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Viņa vērsa uzmanību, ka šī ir nopietna indikācija, kas liek padomāt par to, ko vecāki saviem bērniem dod ēst un pie kādām maltītēm jaunā paaudze ir pieradusi. Seile skaidroja, ka svētku laikā bērniem tika dota veselīga pārtika, bet izrādījās, ka daudzi pie tādas nav pieraduši. Arī šāds faktors jaunajiem svētku dalībniekiem var sagādāt papildus stresu, norādīja Seile.

Viņa atstāstīja, ka kāds no vecākiem arī pārmetis organizatoriem, ka dot bērniem dzert ūdeni, kā tas tika darīts aizvadīto dziesmu un deju svētku laikā, ir pazemojoši.

Ministre piebilda, ka viņa nevar apstiprināt izskanējušās runas, ka bērniem nav ļauts uz skatuves ņemt līdzi ūdeni, vai arī, ka ūdens pasākumu norises vietās nav bijis pietiekami pieejams. Pati viņa redzējusi, ka Mežaparka estrādē dzeramā ūdens ir gana un nevienam tā netrūkst.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: