Policija prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai nodevusi lietu par vērtīga traktora zādzību Puzes pagastā.

Šā gada janvārī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Naktī uz 29. janvāri Puzes pagastā no zāģbaļķu krautuves kādā īpašumā tika nozagts traktors, kura vērtība ir ap 38000 latu.

 

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka 28.janvāra vakarā, beidzot darbus mežā, šis traktors novietots tieši krautuvē, nav ticis aizslēgts, aizdedzes un durvju atslēgas ir atstātas kabīnē, jo sala laikā ir slikti slēgušās traktora kabīnes durvis un traktoru nav bijis iespējams iedarbināt izlādētā akumulatoru dēļ.

 

Šajā laikā divi aizdomās turētie - 48 un 30 gadus veci vīrieši -, zinot, ka krautuvē atrodas tehnika, īsi pirms pusnakts ieradās notikuma vietā ar domu spēkratu nozagt. Tā kā traktoru nevarēja iedarbināt, abi paņēma akumulatorus no blakus esošās automašīnas un cita traktora. Kad izdevās traktoru iedarbināt, vīrieši aizbrauca no notikuma vietas. Pēc zādzības izdarīšanas traktors tika paslēpts.

 

11.aprīlī šis traktors tika atrasts paslēpts kādā šķūnī Pūres pagastā. Pamatojoties uz ekspertu atzinumiem, liecinieku un aizdomās turēto liecībām, kā arī citiem izmeklēšanas laikā gūtiem faktiem, redzams, ka abu vīriešu vaina izdarītajā noziedzīgajā nodarījumā ir pierādīta pilnībā.

 

Lietas materiāli nodoti Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: