26. decembrī pulksten 16 Ugāles Tautas namā notiks tradicionālais Ziemsvētku klasiskās mūzikas koncertu.

Šogad kamermūzikas mīļotājus iepriecinās mūziķu apvienība "NYX", kurā apvienojušās trīs pieredzējušas kamermūziķes: vijolniece Tatjana Ostrovska, flautiste Anete Toča un pianiste Ieva Sarja. Trio "NYX" nosaukumā izmantots sengrieķu mitoloģijas nakts dievietes Niksas (Nyx) vārds. Niksa deva iedvesmu mūzām, lai iedvesmotu rakstniekus, dzejniekus un mūziķus.

Protams, šāds nosaukums izceļ arī sievišķības noti ansamblī, jo sieviete arī mūzikā ir sieviete, kas interpretē un izjūt mūziku caur intuīcijas un emociju prizmu. Šāds instrumentu salikums – vijole, flauta un klavieres – kameransamblī nav tradicionāls, tādēļ jo īpaši interesanti būs klausīties Žaka Ibēra, Nino Rotas un Filipa Gobēra oriģinālskaņdarbus.

 

2013. gads ir Jāzepa Vītola 150. dzimšanas dienas gads, tādēļ liela koncertprogrammas daļa būs veltīta vienam no diženākajiem latviešu skaņražiem. Jāzepa Vītola solodziesmas dziedās Ieva Parša – daudzu klausītāju iemīļota dziedātāja, kura atradusi sevi kamermūzikas žanrā. Ieva Parša tiek uzteikta par izsmalcinātu stila izjūtu un lieliskām spējām interpretēt 20.gadsimta mūziku. Par latviešu komponistu solodziesmu un īpaši eksperimentālās lirikas pirmatskaņojumiem dziedātāja saņēmusi Latviešu mūzikas balvu (2008).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: