Ventspilī norisinājās pirmās jaunsargu organizētās „Dzintarkrasta kausa” multispēles, kuru laikā sacentās ne vien jaunsargu izveidotas komandas, bet arī komandas no gandrīz visām Ventspils skolām.

Sportiskākie jaunieši no jaunsargu komandām izrādījās 402. jaunsargu vienība, savukārt skolu konkurencē uzvaru ieguva Ventspils 6. vidusskolas pārstāvji, kas tikai nedaudz apsteidza 1. pamatskolas skolēnus.

 

Sacīkšu laikā jauniešiem bija jāpilda dažādi uzdevumi, kurus sagatavoja Valsts robežsardze, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, Zemessardzes 46. kājnieku bataljons, Ventspils un Piltenes jaunsargu vienības.

 

Spēļu laikā iestādes ne vien nodrošināja jauniešus ar uzdevumiem, bet arī nodeva skolēniem praktisku informāciju par policistu, ugunsdzēsēju, robežsargu un jaunsargu darbību.

 

Multispēļu laikā jauniešiem bija jāveic tādi uzdevumi, kā jāatpazīst pirkstu nospiedumi, jāatklāj, kuri ir viltoti dokumenti, uz ātrumu jāvelk ugunsdzēsēju ekipējums, jālec ar lecamauklu, jātrāpa mērķī ar ūdens strūklas palīdzību, kā arī daudzi citi uzdevumi.

Jauniešus, kuri piedalījās sacensībās, ļoti aizrāva to norise, jo paralēli fiziskām aktivitātēm tika sniegta iespēja uzzināt daudz noderīgas informācijas par dažādām kārtību uzturošām iestādēm.

 

Apskati arī foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: