Ventspils pašvaldības policija aizturējusi personas, kas, iespējams, saistītas ar dzīvokļu apzagšanām.

Saistībā ar zādzībām no dzīvokļiem Ventspils pašvaldības policija strādā pastiprinātā režīmā. Pagājušās nedēļas laikā pārbaudītas daudzas aizdomīgas personas un vienā gadījumā izdevies aizturēt 28 un 30 gadus vecus vīriešus ar instrumentiem, kas varētu tikt pielietoti zādzībās, proti, durvju uzlaušanai. Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs informē, ka pie vīriešiem atradās trīs skrūvgrieži, bīdāmā atslēga un speciāls instruments, ar kura palīdzību var atbīdīt durvju aizbīdni.

 

Tas ir ļoti specifisks aprīkojums, kas liecina par noziedzīgiem nodomiem dzīvokļu durvju uzlaušanā. Šīs personas pašvaldības policija pārbaudījusi saistībā ar informāciju, ka vīrieši varētu būt līdzdalībnieki dzīvokļu apzagšanā. Viņi ir pilsētā jau zināmi garnadži. Abus vīriešus ar visiem lietiskajiem pierādījumiem municipāļi nodevuši Valsts policijai, kas lietu izmeklēs tālāk.

 

Tāpat pašvaldības policija aizturēja kādu vīrieti, kas somā nesa ļoti labu profesionālu elektrisko slīpmašīnu. Vīrietis nav varējis uzrādīt priekšmeta dokumentus un paskaidrot, kāpēc slīpmašīna atrodas viņa somā – vai tas vajadzīgs darba vajadzībām vai citiem nolūkiem. Arī par šo gadījumu informēta Valsts policiju, kas skatīsies, vai šāda slīpmašīna neatrodas meklēšanā.

 

No pašvaldības modrās acs neizdevās izsprukt arī kādai personai, kas braukusi ar zagtu velosipēdu. Municipāļi ievērojuši, ka divritenis ir līdzīgs kādam iepriekš nozagtam velosipēdam, kas atradās meklēšanā. Aizdomas vēlāk apstiprinājās, jo velosipēda īpašnieks savu braucamo tiešām atpazina. Tālāk šo lietu izmeklēs Valsts policija – lai noskaidrotu aizturētās personas saistību ar velosipēda zādzību.

 

Neiztika arī bez savdabīgiem gadījumiem. Patrulējot pilsētas ielās, policisti ieraudzījuši kādu sievieti, kas atklātā veidā rokā nesusi lielu nazi jeb mačeti. Izrādījās, ka viņa ir no tā saucamās bezdarbnieku 80 latu programmas un dodas uz savu darba vietu. Mačete bijusi nepieciešama krūmu vai zaru apgriešanai.

 

Pagājušās nedēļas laikā kopumā pašvaldības policija izbraukusi uz 71 izsaukumu. Tai skaitā patruļnieki palīdzējuši atrisināt konfliktus, izbraucot uz vairāk nekā desmit ģimenes skandāliem. Policistiem šādos gadījumos nākas būt saprotošiem un iejūtīgiem. Tāpat palīdzēts kādai Kuldīgas un Raiņa ielas krustojumā uz ietves pakritušai sievietei. Viņai sākušās neciešamas kāju sāpes, tādēļ sieviete nav bijusi spējīga pārvietoties. Municipāļi izsaukuši neatliekamo medicīnisko palīdzību, kas sievieti nogādājusi traumpunktā. 

 

Ventas Balss

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: