Aizvadīta Ventspils pilsētas Sociālā dienesta (Dienests) informācijas diena: “Aktualitātes sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu jomā”.

Informācijas dienu apmeklēja 15 dalībnieki, kuruspar aktualitātēm informēja un uz interesentu jautājumiem atbildes sniedza Dienesta vadītāja Dace Kaņepe, Dienesta Sociālās palīdzības nodaļas vadītāja Daiga Zipeva-Biumane un Dienesta Sociālās palīdzības galvenā speciāliste Dace Roģe.

 

Kaņepe informēja, ka Dienests Lielajā ielā 7 ir pēdējo mēnesi un, ka pārcelšanās plānota pēc Lieldienām, aprīļa pirmajā nedēļā. Tas ir pēc tam, kad būs beidzies Lieldienu pabalstu izmaksas pirmais posms. Tāpat Dienesta vadītāja aicināja klātesošos pensionārus aizpildīt iesniegumu Lieldienu pabalsta saņemšanai savā kontā. Pabalstu uz Lieldienām Ls 20 apmērā varēs saņemt pensionāri un invalīdi, ja pensijas apmērs (neskaitot piemaksu pie pensijas un pirms nodokļu nomaksas) nepārsniedz Ls 191,91 un visi bērni invalīdi (bez ienākumu izvērtēšanas).

 

Kaņepe īpaši vērsa uzmanību arī uz to, ka pabalstu mājās piegādās tikai guļošajiem. "Ja persona var aiziet pēc mazbērna uz dārziņu vai veikalu iepirkties, šādos gadījumos pabalstu mājās nevajadzētu piegādāt. Īsā periodā pabalsts mājās jāaizved aptuveni 800 pensionāriem un invalīdiem, to dara viens Sociālā dienesta darbinieks," skaidroja vadītāja.

 

Par pabalsta Lieldienās saņemšanas kārtību iedzīvotāji tiks informēti, gan ar Ventspils portāla www.ventspils.lv, gan arī laikraksta „Ventas Balss” starpniecību, kurā tiks ievietots sludinājums. Tāpat Kaņepe informēja, ka 1.aprīlī stāsies spēkā izmaiņas noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos.

 

Savukārt Sociālās palīdzības nodaļas vadītāja Zipeva-Biumane pastāstīja, ka, lai uzlabotu personu ar īpašām vajadzībām integrāciju sabiedrībā un sniegtu atbalstu personām ar pārvietošanās grūtībām, līdz ar Sociālā dienesta pārvākšanos uz iepriekšējām telpām Raiņa ielā 10 un jauna mobilā pacēlāja iegādi, darbu uzsāks pavadoņu – asistentu birojs. Par biroja darbu un pakalpojuma pieejamību iedzīvotāji ar mediju starpniecību tiks informēti vēl papildus.

 

Sociālās palīdzības galvenā speciāliste Roģe vērsa uzmanību uz to, ka populārākie pabalsti ir dzīvokļa pabalsts siltumenerģijas patēriņa daļējai kompensēšanai un pabalsts kurināmā iegādei, dzīvokļa pabalsts ūdens un kanalizācijas pakalpojumu daļējai kompensēšanai, pabalsts zobu ārstēšanai un zobu protezēšanai, pabalsts pensionāriem un invalīdiem medikamentu un medicīnas ierīču iegādei, kā arī pabalsts aprūpei mājās un citi.

 

Roģe uzsvēra, ka šobrīd dzīvokļa pabalsts 50% apmērā ūdens un kanalizācijas pakalpojumu daļējai kompensēšanai ir tiesīgas saņemt visastrūcīgas un maznodrošinātas personas vai ģimenes un 80% apmērā – trūcīgas vai maznodrošinātas daudzbērnu ģimenes ar trīs un vairāk bērniem. Tāpat būtisks jaunums ir, ka apgādnieks neskaitās bērns līdz 24 gadu vecumam, kurš mācās klātienē augstskolā. Tas nozīmē, ka vairākus pabalstus ir iespējams saņemt ilgāku laiku nekā tas bija līdz šim.

 

Papildu informāciju par iespējām saņemt pašvaldības palīdzību, var saņemt Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā Lielajā ielā 7 vai Sociālā dienesta Pārventas filiālē Talsu ielā 39. Informāciju var saņemt arī, zvanot pa tālruņiem 636 01210 vai 63663001.

 

Tāpat iedzīvotāji saņēma atbildes uz jautājumiem par to, kādus pakalpojumus var saņemt iedzīvotāji ar noteiktu ienākumu līmeni, cik ilgi ir jāgaida, lai saņemtu vietu pansionātā "Selga", kādos gadījumos par tikt pie "drošības pogas" pakalpojuma un citiem jautājumiem.

 

Kā norādīja Dienesta vadītāja, rindas uz vietām pansionātā ir ne ilgāk kā mēnesi un drīzumā darbu uzsāks jauns sociālās aprūpes centrs (SAC) personām ar asociālu uzvedību un līdz ar jaunā centra atvēršanu, pansionātā "Selga" atbrīvosies apmēram 10 vietas. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: