Krimināllietā par gandrīz 80 000 latu izspiešanu no kluba "Ventspils" futbolistiem nozīmēta fonoskopiskā jeb audioierakstu ekspertīze, informē Kurzemes apgabaltiesas priekšsēdētājas palīdze Zina Purina.

Diski ar lietā iesaistīto personu sarunu ierakstiem nosūtīti Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes Infotehnisko ekspertīžu nodaļai ekspertīzes veikšanai. Sīkāku informāciju par šiem audioierakstiem tiesā nesniedza.

Nākamās tiesas sēdes datums tiks noteikts pēc tam, kad būs saņemti ekspertīzes rezultāti.

Jau ziņots, ka oktobra sākumā šajā krimināllietā aiz slēgtām durvīm notika rakstveida pierādījumu pārbaude, bet septembra sākumā turpinājās liecinieku nopratināšana un tika veikta lietas materiālu pārbaude. 10.septembrī tiesa neapmierināja lūgumus diviem Ventspils futbolistu krimināllietā apsūdzētajiem - bijušajam futbola kluba "Ventspils" direktoram Sergejam Barkovskim un viņa paziņam Rasulam Eļmurzajevam - noteikt citu drošības līdzekli.

Barkovskis un Eļmurzajevs bija lūguši tiesu iemaksātās drošības naudas vietā noteikt viņiem citu drošības līdzekli, taču tiesa nolēma drošības līdzekli negrozīt. Šis tiesas lēmums jau ir stājies spēkā un nav pārsūdzams.

Advokāts Ēriks Štālbergs skaidroja, ka drošības naudu pirms gada iemaksājuši apsūdzēto ģimenes locekļi. Lūgumu mainīt drošības līdzekli Eļmurzajevs pamatoja ar to, ka viņa apgādībā ir četri bērni, savukārt par Barkovski iemaksāto drošības naudu viņa ģimene savulaik esot aizņēmusies.

Kurzemes apgabaltiesa jau vienu reizi mainījusi drošības līdzekli apsūdzētajiem Barkovskim un Eļmurzajevam - viņi tika atbrīvoti no apcietinājuma pret drošības naudu. Kā iepriekš informēja advokāts Štālbergs, par Eļmurzajevu samaksāta drošības nauda 30 000 latu, par Barkovski - 35 000 latu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: