Šīs nedēļas vēstures otrdienā Livonijas ordeņa pilī, 27. martā plkst. 17.30, tēma Metāldetektoristi, mantrači vai „melnie arheologi”? – arheoloģija un metāldetektors”, uzstāsies lektors Dr.hist. A.Vijups.

Ciklā  Populārā vēsture otrdienās Dr.hist.Armanda Vijupa stāstījums par 20. gs. beigu tehnoloģisko novitāti, kas radījusi nopietnas pārmaiņas arheoloģijā ne tikai pozitīvā, bet arī negatīvā virzienā. Kādēļ nepastāv dalījums „melnie un baltie arheologi”? 

Vēstures otrdienas sarunās tiks skartas zinātniekiem un sabiedrībai kopumā jūtīgas un divdabīgas tēmas - metāldetektorisms kā hobijs pasaulē un Eiropā, mantrači Latvijā un Kurzemē, tirdzniecība ar Latvijas aizvēsturi internetā un metāldetektoristi kā jaunu senvietu atklājēji. Šajās tēmās pozitīvais savijas ar negatīvo, labais ar slikto, pareizais ar nepareizo.

Metāldetektoristi un mantrači ir viens no sarežģītākajiem un pretrunīgākajiem jautājumiem mūsdienu kultūrvēsturiskā mantojuma aizsardzībā un Vēstures otrdienas apmeklētāji varēs arī gūt ieskatu Ventspils muzeja pieredzē ar neviennozīmīgi vērtētajiem meklētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: