Bērnu un jauniešu folkloras festivāla “Pulkā eimu, pulkā teku” ietvaros visa gada garumā notiek dažāda veida aktivitātes: konkursi, novadu sarīkojumi un noslēgumā Nacionālais sarīkojums, kurā piedalās visas Latvijas bērnu un jauniešu folkloras kopas.

13. aprīlī plkst. 13.00 Ventspils Jaunrades namā notiks gadskārtējais Latvijas bērnu un jauniešu folkloras kopu Ziemeļkurzemes novada sarīkojums.

Pasākumu rīko Valsts izglītības satura centrs (VISC) sadarbībā ar folkloras kopu novadu koordinatoriem un vietējām pašvaldībām. Ziemeļkurzemes novada koordinatore Ināra Sālava, kura jau daudzus gadus strādā ar bērniem un jauniešiem, vadot Ventspils Jaunrades nama folkloras kopu „Rotaļnieks” un Ventspils novada Vārves pagasta folkloras kopu „Vēlava”, uz šo pasākumu aicinājusi arī Tārgales pagasta līvu folkloras kopu „Piški kāndla” (vadītāja Ilga Porniece), Jūrkalnes folkloras kopu „Maģie suiti” (vadītāja Ilga Leimane), Zūru pamatskolas 1.klasi (skolotāja Ilze Judzika), Ventspils 4. vidusskolas 1.a klasi (skolotāja Andra Koha) un 1.b klasi (skolotāja Līga Taubere ).

Šī gada tēma „putni” izskanēs tautasdziesmās, rotaļās un spēlēs. Folkloristi izspēlēs līvu puses rituālu „Putnu saukšana un dzīšana”. Pasākumā piedalīsies projekta vadītāja - Nacionālā sarīkojuma galvenā režisore Māra Mellēna, folkloriste Dina Liepa un videooperators Dzintars Liepiņš.

Ināra Sālava, aicinot visus interesentus uz šo pasākumu,  saka: „Mūsu pusē mēs meklējam īstās dziesmas, kas stiprina, ceļ pašapziņu, dod gudrību, mundrumu un spēku izturēt, strādāt un priecāties par esību šai saulē.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: