Ventspils Augstskolas studiju programmas “Jaunuzņēmumu vadība” studenti ieguvuši tiesības rīkot prestižo NASA Space Apps Challenge hakatonu, kas norisināsies no 6.-8. oktobrim Ventspilī. Šogad dalībnieki tiek aicināti piedalīties hakatonā sev ērtā formātā – klātienē vai tiešsaistē.

Hakatonā aicināti piedalīties studenti, uzņēmēji, zinātnieki, dizaineri un citu jomu eksperti, lai radītu risinājumus izaicinājumiem, kas saistīti ar Zemi un kosmosu. Dalība hakatonā ir bez maksas un jebkura komanda var pretendēt uz naudas balvām – balvu fonda apmērs ir 2000 eiro.

Space Apps hakatona laikā tiek nodrošināta unikāla iespēja bez maksas piekļūt NASA un tās kosmosa aģentūras datiem, lai risinātu NASA dotos izaicinājumus – sākot no problēmu izpratnes veicināšanu sabiedrībā līdz pat programmatūru izstrādei, astrofizikai un citām tēmām.

Hakatons sāksies 6. oktobrī ar pētījuma tēmas izvēli, ideju ģenerēšanu un risinājuma izstrādi. Nākamajās divās dienās, 7. un 8. oktobrī, komandas varēs attīstīt un pilnveidot savas idejas ar mentoru, uzņēmēju un jomas pārstāvju ieteikumiem. Noslēdzošās dienas pēcpusdienā notiks pētījumu un risinājumu prezentēšana. Prezentācijas vērtēs žūrija, kura noteiks vienu komandu, kura dosies tālāk uz finālu, lai, uzvaras gadījumā, iegūtu iespēju doties uz NASA galveno staciju.

Kopš uzsākšanas 2012. gadā NASA Zemes zinātnes nodaļā iekļautais Space Apps Challenge ir kļuvis par lielāko ikgadējo globālo hakatonu. Kopā tas ir pulcējis vairāk kā 220 tūkstošus dalībnieku vairāk nekā 320 vietās, sadarbojoties ar 11 kosmosa aģentūrām.

Reģistrēties dalībai iespējams ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: