Ventspils Jauniešu mājā 29. un 30. septembrī notiks mācības ''Darbs jaunatnes jomā ar priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riska grupas jauniešiem''.

Šo mācību mērķis būs veicināt jaunatnes un izglītības darbinieku veiksmīgāku sadarbību un attīstīt to kompetences darbam ar priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas (PMP) riska grupas jauniešiem viņu mācību motivācijas paaugstināšanā.

Mācības ietvers gan izpratnes veidošanu par darbu ar PMP riska jauniešiem, gan nepieciešamās domāšanas un attieksmju nostiprināšanos darbā ar PMP grupas jauniešiem, gan padziļinātu zināšanu un ikdienā pielietojamu prasmju apgūšanu, gan arī savstarpējo sadarbības modeļu izstrādi starp jauniešu centriem un izglītības iestādēm.

Mācību programma veidota kā neformālās izglītības process, apskatot vairākas psiholoģijas teorijas, nodrošinot iespēju analizēt pieredzes.

Dalībnieki pārstāvēs Ventspils pilsētu, Ventspils novadu, kā arī Pāvilostas novadu, iekļaujot gan sociālos pedagogus, karjeras konsultantus, skolu direktoru vietniekus, jaunatnes projektu koordinatorus, priekšmetu skolotājus, psihologus.

Interesentiem vēl ir iespēja pieteikties uz atlikušajām brīvajām vietām, aizpildot anketu ŠEIT.

Mācības vadīs Lauma Žubule un Ginta Salmiņa. Tās organizē biedrība ''Izglītojošo spēļu un metožu asociācija'' un notiek Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta ''Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai'' ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: