No šodienas, 8. jūnija Ventspils Tehnikums sāk jaunu audzēkņu uzņemšanu, informēja Ventspils Tehnikuma sabiedrisko attiecību speciāliste Kristiāna Lemberga.

Pieteikties 2020./2021. mācību gadam iespējams gan elektroniski, gan klātienē, piesakoties apmeklējumam klātienes konsultācijai, iepriekš ir jāreģistrējas, to var izdarīt Ventspils Tehnikuma mājaslapā.

Sākoties jaunajam mācību gadam, skolā tiks paplašināts arī apgūstamo profesiju klāsts. Pēc pamatizglītības ieguves audzēkņiem ir iespēja izvēlēties jaunu mācību profesiju - datorizētās ciparu vadības iekārtu iestatītājs.

Programmvadības metālapstrādes darbgaldu iestatītājs var strādāt metālapstrādes un mašīnbūves nozares un citu nozaru uzņēmumos, kuros ražošanas procesā izmanto datorizētos ciparu vadības darbgaldus.

Savukārt pēc vidējas izglītības ieguves jaunajā mācību gadā Tehnikumā ar mācību ilgumu 1,5 gadi būs iespēja izvēlēties kādu no piecām jaunizveidotām izglītības programmām - programmēšanas tehniķis, mašīnbūves tehniķis, inženierkomunikāciju tehniķis, restorāna pavārs, komercdarbinieks jeb iepirkumu speciālists. Mācību process plānots 60% attālināti, tā ir iespēja apgūt jaunu profesiju un apvienot mācības ar pamatdarbu, uzsvēra Lemberga.

Jaunajā mācību gadā audzēkņi tiks uzņemti 15 dažādās izglītības programmās. Desmit mācību programmās pēc 9. klases un piecās mācību programmās pēc 12. klases. Ar visām Ventspils Tehnikuma mācību programmām var iepazīties Ventspils tehnikuma mājaslapas sadaļā "uzņemšana".

Uzņemšanas pirmā kārta norisināsies līdz 30. jūlijam, kad tiks nokomplektētas grupas no visiem saņemtajiem pieteikumiem. Otrā kārta turpināsies tikai uz brīvajām vietām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: