Jelgavas Olimpiskā centra stadionā aizvadīta olimpiskā čempiona Jāņa Lūša kausa izcīņa šķēpa mešanā, kurā godalgotajās vietā tika vairāki Ventspils olimpiskās vienības sportisti, pirms tam pagūstot izcelties arī Prezidenta kausa izcīņā.

Jelgavā pieaugošo grupā Ventspils olimpiskās vienības sportisti izcīnīja dubultuzvaru gan vīriešiem, gan sievietēm. Vīriešiem par uzvarētāju kļuva Rolands Štrobinders, kuram sekmīgs bija tika pirmais metiens 80,36 metri. Tā viņam bija jau trešā uzvara šajās sacensībās – tagad viņš apsteidz savu tēvu un treneri Mārci Štrobinderu, kurš vēl sacensību pirmsākumos uzvarēja divkārt. Otrajā vietā ar jaunu sezonas labāko rezultātu ierindojās Jānis Svens Grīva, kurš sasniedza 77,88m. Piektajā vietā Ansis Brūns – 74,99m.

Sieviešu sacensībās par uzvarētāju kļuva Ventspils olimpiskās vienības sportiste Madara Palameika (61,24m), kura Jāņa Lūša kausu ieguva jau sesto reizi. Otrajā vietā Sinta Sprudzāne ar 60,76 metriem, bet piektajā vietā Gundega Grīva ar 54,91 metru, kas arī ir viņas sezonas labākais sasniegums.

Dienu pirms šiem mačiem risinājās Prezidenta kausa sacensības šķēpmešanā, kurās Sprudzāne piektajā piegājienā šķēpu meta 62,21 metru tālu, nodrošinot pirmo vietu un arī izpildot Eiropas čempionāta kvalifikācijas normatīvu. Savukārt vīru konkurencē otro vietu izcīnīja Štrobinders, labākajā piegājienā metot 83,10 metru, bet par vairāk nekā trim metriem piekāpjoties igauņu rekordistam Magnusam Kirtam (86,70m).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: