Jūnija sākumā Ventspils Augstskolā pirmo reizi satikās SpaceTEM projekta vasaras praktikanti un prakses vadītāji, lai iepazītu viens otru, definētu prakses mērķus, uzdevumus un iegūtu vērtīgus kontaktus tālākai sadarbībai.

Pasākumā piedalījās dalībnieki no Tartu Universitātes, Tartu Observatorijas, Rīgas Tehniskās Universitātes, Latvijas Universitātes un Ventspils Augstskolas, ka arī partneri no ESTCube studentu satelītu organizācijas.

Pirmajā dienā praktikantiem bija iespēja uzzināt par projekta darbību un tā noteikumiem, ka arī saliedēties, piedaloties neformālajās aktivitātēs, un iepazīt Ventspils pilsētu. Pasākuma otrajā dienā dalībnieki devās uz Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru Irbenē, kur piedalījās ekskursijā un uzzināja par pētniecības centra darbību.

Katru gadu SpaceTEM projekts organizē vasaras prakses 25 STEM studentiem, dodot tiem iespēju iepazīt un gūt pieredzi kosmosa industrijā.

SpaceTEM ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekts, kura mērķis ir veicināt attīstību NewSpace nozarē (privātais kosmosa tehnoloģiju sektors) Latvijā un Igaunijā, izmantojot vairākas savstarpēji saistītas aktivitātes.

Projekta galvenais partneris ir Tartu Observatorija.

Projekts tiks realizēts no 2017. gada marta līdz 2019. gada decembrim.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ^^—^^ 18.06.2018, 20:17:12

    Ko tieši šāds projekts un iesaistīšanas tajā dod pilsētniekiem…?

  • -1
    SpaceTEM 19.06.2018, 09:47:47

    SpaceTEM prakses ļauj Ventspils Augstskolas inženierzinātņu studentiem, gan citiem studentiem iespēju praktizēties pie reāliem projektiem uzņēmumos un zinātniskajās institūcijās. Attīstot viņu prasmes un sagatavojot labākus speciālistu darba tirgum ar ievirzi cilvēkiem strādāt kosmosa industrijas uzņēmumos, kuri sniedz ļoti augstu pievienoto vērtību pilsētai un Latvijai.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: