Ceturtdien, 25. janvārī, plkst. 11 Pārventas bibliotēkā pulcēsies Ventspils vispārizglītojošo skolu 4. klašu audzēkņi, lai piedalītos lasīšanas konkursā „Lasīšanas vīruss”.

Iedvesmojoties no Latvijas Nacionālās bibliotēkas Skaļās lasīšanas sacensībām, „Lasīšanas vīrusa” idejas iniciatore ir Ventspils pilsētas sākumskolas metodiskās apvienības vadītāja Eva Zariņa. „Lasīšanas vīruss” ir lasīšanas konkurss Ventspils pilsētas skolu 4. klašu audzēkņiem, lai skolēni jau savlaicīgi trenētos un iesildītos nākamajām Skaļās lasīšanas sacensībām, kuras 5.- 6. klašu skolēniem visa valstī organizē Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu un Jauniešu literatūras centrs.

Šajā mācību gadā 4. klašu skolēni latviešu valodas un literatūras stundās izkopa savu lasītprasmes meistarību. Skolās notika „Lasīšanas vīrusa” labāko lasītāju atlase, kurā tika noskaidroti lasīšanas meistari, no kuriem divi labākie no katras skolas piedalīsies konkursa finālā Pārventas bibliotēkā. Kā katrā konkursā, arī šoreiz lasītājus vērtēs žūrija. Labākie lasītāji saņems diplomus, balvas, kā arī iegūs ceļazīmi piedalīties Ventspils Bērnu bibliotēkas pasākumā “Ģimeņu rīts”, kurā viņi lasīs priekšā kāda daiļdarba fragmentu pasākuma apmeklētājiem – bērniem un viņu vecākiem. Visiem konkursa dalībniekiem 14. februārī tiks organizēta ekskursija uz Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Gatavojoties konkursam, 4. klašu audzēkņi zīmēja arī zīmējumus ar tēmu „Lasīšanas vīruss” un labākais no darbiņiem tiks iekļauts diploma noformējumā, kurus saņems lasīšanas konkursa dalībnieki. Labākos skolēnu zīmējumus būs iespējams apskatīt izstādē Pārventas bibliotēkā. Arī zīmējumu autoriem būs iespēja 14. februārī doties ekskursijā uz Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Konkursa nosaukuma – “Lasīšanas vīruss” – autori ir skolēni, kuri rakstīja un ierosināja tieši šādu konkursa nosaukumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: