Ventspils Augstskolā notika diskusija “Investīcijas, kas atmaksājas: izglītība”, kurā piedalījās pieci Ventspils Augstskolas absolventi, kā arī docētāji, studenti un citi interesenti. Pasākums bija Ventspils Augstskolas bibliotēkas dāvana augstskolai 20 gadu jubilejā.

Publisko diskusiju vadīja Kurzemes radio žurnāliste Dace Blūma, kura diskusijas dalībniekiem uzdeva dažādus jautājumus par izglītības nozīmi, par jauno speciālistu iemaņām un prasmēm, par darba tirgu un iesaisti tajā, par izglītošanos visa mūža garumā, kā arī par būtiskākajiem izaicinājumiem līdzšinējā profesionālajā darbībā.

Visi diskusijas dalībnieki uzsvēra to, ka jaunajiem speciālistiem, iesaistoties darba tirgū, jāpauž vēlme strādāt un mācīties, kā arī bieži vien jāsamazina savas prasības un ambīcijas. Jaunajiem speciālistiem jāuzkrāj pieredze, jābūt mērķtiecīgiem un motivētiem, tad būs arī rezultāts.

Diskusijas noslēgumā dažādus jautājumus uzdeva augstskolas docētāji un studenti. Studenti vēlējās uzzināt to, kā sevi labāk pasniegt darba devējam. Kristīne Silmane – Brūvere pauda viedokli, ka jauniešiem ir jāspēj darba devējam paust savas vēlmes, jo darba devēji ir gatavi ieguldīt darbiniekos, ja redz, ka cilvēks zina, ko viņš grib darīt un zina, kādu darbu grib strādāt. Edgars Čeporjus uzsvēra, ka jābūt atklātam pret darba devēju un arī pret sevi. Kristaps Rikāns norādīja, jaunajiem speciālistiem un studentiem ir jāprot sevi “pārdot”.

Uz diskusiju bija uzaicināt dažādu nozaru speciālisti, kuru pirmais solis augstākajā izglītībā sperts tieši Ventspils Augstskolā. Diskusijā piedalījās: Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas diplomāte Dina Bērziņa, AS “Ventbunkers” valdes loceklis Edgars Čeporjus, “Atlas Dynamics” nodaļas vadītājs un datorredzes izstrādātājs Kārlis Dimza, ASV uzņēmuma "Ubiquiti Networks" Latvijas filiāles vadītājs un apbalvojuma “Laiks Ziedonim 2017” nominācijā “Zemi es mācos” laureāts Kristaps Rikāns un SIA “UPB Nams” valdes locekle Kristīne Silmane – Brūvere.

Diskusijas mērķis bija pulcēt Ventspils Augstskolas absolventus, kas spētu iedvesmot esošos augstskolas studentus sapņot par nākotnes iecerēm, lai studiju beigās varētu domāt par ideju vai sapņu realizāciju un lai domas par rezultātu motivētu sasniegt vairāk. Diskusijas galvenais akcents tika likts uz izglītības nozīmi personības karjeras izaugsmē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: