Ņemot vērā laika apstākļus, pamazām daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekotāji sāk jau pieslēgt apkuri, un tas nozīmē, ka jaunā apkures sezona Ventspilī ir sākusies.

Līdz ar apkures sezonas uzsākšanu saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem nr. 524 mainās arī maksa par 1 m3 karstā ūdens sagatavošanu, kas no šā gada 1. oktobra līdz nākamā gada 30. aprīlim būs 3,18 eiro + PVN. Uzņēmums Ventspils siltums atgādina, ka siltum­enerģijas piegādes tarifs kopš šī gada marta visiem centralizētās siltumenerģijas lietotājiem Ventspilī ir 54,90 eiro/MWh. Tas, cik liels būs rēķins (maksājums) par apkuri un karstā ūdens sagatavošanu, ir atkarīgs no patērētās siltum­enerģijas daudzuma (MWh) ēkā, proti, cik pakalpojuma saņēmēji būs patērējuši savu vajadzību nodrošināšanai.

Maksa par patērēto siltum­ener­ģi­ju mēnesī uz 1 m2 tiek aprēķināta proporcionāli kopējam patērētajam siltumenerģijas daudzumam ēkā MWh un ēkas platībai m2, sareizinot ar esošo tarifu. No tā iz­riet arī katra dzīvokļa sil­tum­enerģijas patēriņš, atbilstoši dzīvokļa platībai m2 .

Īpašumam piegādātā siltumenerģija MWh ik mēnesi tiek uzskaitīta mājas kopējā siltumenerģijas skaitītājā. Tas ir mainīgs lielums, tāpēc arī maksājumi par apkuri dažādos mēnešos atšķiras. Ēku siltumenerģijas patēriņu var ietekmēt arī citi faktori, tostarp āra gaisa temperatūra, kā arī ēkas siltumnoturības pakāpe – siltināta vai nesiltināta māja –, mājas apsaimniekotāja ieregulētā siltuma padeve ēkas siltummezglā un tas, kāda temperatūra tiek nodrošināta dzīvokļos.

Atgādinām, ka pašvaldības SIA Ventspils siltums siltumenerģijas piegādi nodrošina līdz dzīvojamo ēku ievadiem, savukārt par ēkas iekšējās siltumapgādes sistēmas darbību, proti, to, kāda ir temperatūra dzīvokļos, atbild dzīvokļu īpašnieku izraudzītā pilnvarotā persona jeb mājas apsaimniekotājs. Detalizētu informāciju par centralizētajai apkures sistēmai pieslēgto ēku siltumenerģijas patēriņu, kā arī vidējo āra gaisa temperatūru pa mēnešiem var aplūkot uzņēmuma mājaslapas sadaļā E-pakalpojumi.

Lai apkures sezonā klientiem varētu nodrošināt stabilu un nepārtrauktu siltumapgādes pakalpojuma pieejamību, uzņēmuma Ventspils siltums katlumājās šovasar veikti arī dažādi ražošanas iekārtu tehniskās profilakses remontdarbi. Šajā apkures sezonā kurināmo – šķeldu, granulas un akmeņogles – Ventspils katlumājām nodrošinās trīs piegādātāji.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Nezināmā 06.10.2017, 11:00:23

    Toties man dzīvoklī pat bez apkures +24, saulainās dienās vispār nav skaidrs, kur lai liekas tajā karstumā:) kaut kāds labums jau tām siltinātajām mājām ir.

  • -3
    Vigil 06.10.2017, 11:03:42

    Kur tu dzivo? Man kajas pirkstiem ledus sak veidoties.

  • 0
    Nezināmā 06.10.2017, 11:52:46

    Poruka ielā.
    Tev ledus, toties man pa māju jāstaigā plikām kājām un maiciņā, jo ir pārāk silts.

  • 0
    Pelēkais akmens 06.10.2017, 13:52:58

    Viss kārtībā, dzīvoklī temperatūra ap +22.dzīvoju kreisā krasta 9-stāvu mājā. Radiatori rokas siltumā, taču arī tas dod siltumu. Paldies.

  • -3
    ttt 06.10.2017, 20:00:11

    siltums tomēr atkal pieslegts 2 nedelas par agru

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: