Sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sarkanā Krusta medicīnas koledžu Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā tiks īstenota pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma Māszinības, kurā studēs topošās medicīnas māsas.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā māsa Lilita Grinpauka pauž prieku, ka Ventspils slimnīcas māsas strādās arī kā pedagogi, izglītojot jaunos studentus. Turklāt audzēknes varēs mācīties, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, kas pieejamas Ventspils slimnīcā.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes loceklis Juris Lācis stāsta, ka šī ir lieliska iespēja mācīties tieši Ventspils slimnīcā un apgūt profesiju gan tiem, kas pabeiguši vidusskolu un vēlas savu karjeru veltīt medicīnas māsas profesijai, gan arī jau esošajiem slimnīcas medicīnas darbiniekiem, kam nav māsu sertifikāta. Juris Lācis min, ka pamatā mācības notiks Ventspils slimnīcā un daļēji Rīgā.

Studiju ilgums ir 3 gadi, kā laikā topošās māsas varēs apgūt zināšanas un prasmes strādāt šajā profesijā, iegūt komunikācijas prasmes un attīstīt analītiskās un pētnieciskās iemaņas, gūt profesionālās iemaņas pacienta veselības aprūpē, kā arī prast rīkoties pastāvīgi dažādās neparedzētās situācijās un sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    reku 18.08.2017, 16:24:42

    Bija tak Ventspilī māsiņskola.Likvidēja.Nu atkal atjēgušies,ka tomēr vajag.

  • 0
    Inese Lude 18.08.2017, 18:24:51

    Un kāpēc tad slēdza Māsu skolu???

  • 0
    Vilis Skuja 18.08.2017, 19:35:03

    Varbūt tā ēka Skokam bija iepatikusies un nolēma sev par villu pārbūvēt?

  • 0
    Janis Zvejnieks 18.08.2017, 19:46:17

    Masin skol sledz tapec,ka aivins nekad nav bijs un nebus Ventin puik. vins nav jauniba uz masinskol kojam piestaigajs un a smukam masinam bucojies ;) ka sak bumerangs atgriezas atr ,vai veei,to es zin,jo kartigs viirs ,kas kadreiz daudzs sauc pa lempjiem un padomj laikos dabuj ieksa ari izpildkomiteja un skol valde, tagad pats i parverties pa Lemp ;)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: