Šodien Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla vienīgajā mačā FK Ventspils futbolisti savā laukumā uzņems principiālos sāncenšus Liepāja/Mogo.

Pēdējās divās kausa izcīņas reizēs liepājnieki apstājušies ceturtdaļfinālā tieši pēc zaudējumiem ventspilniekiem un tieši Ventspils laukumā. Tiesa, tas bija vēl vecās izspēles kārtības laikā, kad kausu sāka viena gada vasarā un pabeidza nākamajā pavasarī, tāpēc abi mači tika aizvadīta Katoļu ielas laukumā ar mākslīgo segumu. Šoreiz mačs būs uz īstas zāles, kam šo cīņu vajadzētu tikai padarīt vēl skatāmāku. Pagājušajā pavasarī Ventspilī krita Viktora Dobrecova trenētie liepājnieki, bet šopavasar pāri tika nodarīts arī Tamaza Pertijas komandai.

Bez jau pieminētās kausa spēles komandām bijuši ari divi mači Virslīgā, kuros nedaudz labāk veicies liepājniekiem. Ventspilī komandas cīnījās neizšķirti 1:1 (nu jau uz Liepāju pārbraukušais Karlsons sita savos vārtos), bet Liepājā laimīgu uzvaru 1:0 svinēja mājinieki. Arī čempionāta tabulā par vienu vietu augstāk atrodas Liepāja/Mogo futbolisti, kas, apsteidzot Ventspili par vienas uzvaras tiesu, ir trešie.

Latvijas kausa izcīņā Virslīgas komandas iesaistījās no astotdaļfināla, kas Kurzemes klubiem bija ar atšķirīgu scenāriju. Ventspilnieki viesos ar 9:1 sagrāva 2. līgas pārstāvjus Flamenko/Monarhs, savukārt liepājnieki tāpat izbraukumā tikai kompensācijas laikā izrāva uzvaru 1:0 pret BFC Daugavpils, kas vēl pērn spēlēja Virslīgā. Interesanti, ka jau pirmdien abas komandas aizvadīs arī Virslīgas maču, turklāt atkal tiekoties Ventspilī.

Uzbrucējam Ģirtam Karlsonam šī būs pirmā spēle pret ventspilniekiem, kuru rindās spēlētājs pavadīja trīsarpus sezonas, pirms šovasar atgriezās Liepājā. Pēc atgriešanās dzimtajā klubā uzbrucējs izcēlies ar diviem precīziem sitieniem, turklāt paveicis to vienā mačā, palīdzot komandai ar 3:1 pieveikt Jelgavu. Vēl viens intriģējošs moments – par stabilu pamatvārtsargu Liepājas komandā kļuvis ventspilnieks Valentīns Raļkevičs, kuram vairākas sezonas nekā neizdevās iekarot Ventspils treneru uzticību.

Mača sākums pulksten 17.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: