Ventspils Tehnikuma enerģētikas nozares pedagogi Jānis Luksis, Alberts Kozlovs un Andris Ozoliņš apgūst jaunās prasmes, mācoties profesionālās pilnveides kursos Kipras pilsētā Larnakā.

Pedagogi uz apmācībām devās kopā ar nozares pedagogiem un profesionāļiem no Rīgas Tehniskās universitātes, Liepājas Jūrniecības koledžas, Klaipēdas Jūrniecības koledžas un Kauņas Tehniskās koledžas.

Projekta mērķis ir veicināt elektrotehnikas un augstsprieguma tehnoloģiju nozares speciālistu mobilitāti un nodarbinātību, ko plānots paveikt ar virkni projekta ietvaros plānotām aktivitātēm. Jūrniecības nozarē, kā arī krastā bāzētos uzņēmumos Lietuvā un Latvijā ir novērojams kvalificēta darbaspēka trūkums enerģētikas un augstsprieguma tehnoloģiju jomās. Ņemot vērā, ka jūrniecības nozare darbojas pēc vienotiem principiem un standartiem, piecu izglītības iestāžu apvienība – projekta vadošais partneris: Lietuvas Jūras akadēmija un sadarbības partneri: Liepājas Jūrniecības koledža, Kauņas Tehniskā koledža, Rīgas Tehniskā universitāte (Ventspils filiāle) un Ventspils Tehnikums – izlēma ar pārrobežu sadarbības projekta palīdzību apvienot savas spējas ar mērķi paaugstināt Lietuvas un Latvijas speciālistu mobilitāti un nodarbinātību minētajās nozarēs. Pārrobežu sadarbība jūrniecības nozarē ir izšķiroša, ņemot vērā, ka gan tehnoloģiskie, gan jūrniecības standartu izaicinājumi ir kopīgi gan Latvijā, gan Lietuvā.

Sadarbības rezultātā tiks izveidotas un izglītības programmās iekļautas 6 specializētas, praktiskas laboratorijas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    еs 06.07.2017, 16:01:53

    http://www.pikc.lv/lv/par-mums/skolas-kolektivs/pedagogi/tehniskie-macibu-prieksmeti/
    A.Kozlovam pagaidām ir profesionālā vidējā izglītība.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: