Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) organizētājā nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2017, tika noteikti 53 medaļu ieguvēji 16 dažādās profesijās. Bronzas godalgu ieguvis arī PIKC "Ventspils Tehnikuma" audzēknis mobilās robotikas tehniķa profesijā.

No 20.-22. aprīlim 96 konkursanti no 30 Latvijas profesionālajām izglītības iestādēm izpildīja starptautiskajiem standartiem līdzvērtīgus praktiskus uzdevumus, demonstrējot savas prasmes un to atbilstību darba tirgum.

SkillsLatvia 2017 kopskaitā izdalīti 16 medaļu komplekti visās konkursā pārstāvētajās profesijās, tādās kā datorsistēmu tehniķis, skatlogu noformētājs, apģērba izgatavotājs, frizieris, pavārs, mobilās robotikas tehniķis, flīzētājs, sausās būves tehniķis, u.c.

Arvis Puķītis no PIKC "Ventspils Tehnikums" ieguva bronzas medaļu mobilās robotikas tehniķa profesijā.

“Meistarības konkurss SkillsLatvia 2017 ir atlasījis talantīgākos, prasmīgākos un mērķtiecīgākos jauniešus no Latvijas profesionālās izglītības iestādēm. Katrs no viņiem jau šodien ir vērtīgs darbinieks, par kuriem darba devēji izrāda interesi. Konkursa atmosfēra pārbauda ne tikai zināšanas un prasmes, bet arī dalībnieku spēju izturēt, koncentrēties, kā arī pieņemt lēmumus sarežģītos darba apstākļos. Esam gandarīti, ka jau pirmajā SkillsLatvia konkursā jūtama nozaru atsaucība, tādējādi darba devējos veicinot novērtējumu profesionālajai izglītībai. Jāuzsver, ka SkillsLatvia 2017 laureāti cīnīsies par iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajos meistarības konkursos EuroSkills un WorldSkills,” informē VIAA direktore Dita Traidās.

“Dalība konkursā SkillsLatvia 2017 jauniešiem sniedz lielu pārliecību par savām spējām turpmākajā izaugsmē. Tā vairs nav skola, bet augsts profesijas prasmju paraugdemonstrējums”, norāda Ilze Začeste, SkillsLatvia 2017 vērtēšanas komisijas eksperte skatlogu noformētāja profesijā.

“Esmu gandarīts un lepns par konkursantu demonstrēto sniegumu un rezultātiem. Audzēkņu prasmes ir ļoti augstā līmenī. Pozitīvi vērtējams tas, ka sagatavošanās konkursam notikusi, iesaistot nozari. Uzskatu, ka ikvienu no konkursa dalībniekiem ir vērts pieņemt darbā,” rezultātus komentē Raimonds Zommers, SkillsLatvia 2017 vērtēšanas komisijas eksperts pavāra profesijā.

Konkursantu sniegumu vērtēja savas jomas profesionāļi – konkursa vērtēšanas komisija, kurā bija gan mācībspēki, gan darba devēji, gan eksperti ar starptautisko konkursu vērtēšana pieredzi. Konkursantu darba vietas Ķīpsalas izstāžu centrā tika aprīkotas atbilstoši uzdevuma prasībām. Piemēram, galdnieki uz vietas izgatavoja mēbeles, sausās būves tehniķi veidoja ēku konstrukcijas, flīzētāji flīzēja, bet datorsistēmu tehniķi – uzstādīja operētājsistēmu instalāciju. Tikmēr apģērba dizaineri uz vietas izgatavoja apģērbu, frizieri veidoja matu sakārtojumu, pavāri – maltītes u.tml.

Kopumā konkursa laikā dalībnieki uzdevuma izpildei iztērēja 600 sienas flīzes, 15 metrus auduma, izmantoja 630 kokskrūves, 23 tapetes ruļļus, 500 metrus makšķerauklas, 12 manekenu galvas ar dabīgajiem matiem, 820 metrus montāžas vadus u.c. materiālus.

Meistarības konkurss SkillsLatvia 2017 ir pirmais šāda līmeņa notikums Latvijā, kas vērsts uz profesionālo izglītību un aktualizē tajā iegūto prasmju un izcilības nozīmi darba tirgū. Pasākumā vienuviet satikās profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi, viņu mācībspēki, darba devēji un arī topošie audzēkņi, kuri vēl tikai domā par savu iespējamo profesiju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: