Ventspilī tiks iegādāts jauns sporta inventārs pilsētas bēnudārziem. Sporta inventāra komplekts sastāv no savstarpēji savienojamiem mīksto moduļu elementiem, kuri ir bērniem droši un patīkami un ļauj aktīvāk darboties. Katra pirmsskolas izglītības iestāde izvēlējusies sev piemērotāko komplekta variantu.

Izglītības pārvalde šāda inventāra nepieciešamību skaidro ar to, ka pirmsskolas posmā bērniem jāmācās un jānostiprina dzīvē nepieciešamās pamatkustības - soļošana, skriešana, mešana, tveršana, lēkšana, rāpošana, rāpšanās, kāpšana un līšana. Mīksto moduļu komplekts veicina šo prasmju un iemaņu apgūšanu, tas ir viegli transformējams, un tajā ietilpst dažādi elementi. Mīkstās detaļas ļauj veidot dažādas šķēršļu joslas, ko bērni paši var izveidot. Rāpšanās pāri priekšmetiem attīsta koordināciju un pilnveido prasmi ar dažādiem paņēmieniem pārvarēt šķēršļus. Mīksto moduļu komplekts sekmē bērna prasmi pārvaldīt savu ķermeni, kā arī veicina bērna dabisko kustību attīstību.

Moduļu komplekti ir daudzfunkcionāli. Tos var izmantot gan kā vienotu veselu sporta aktivitāšu bloku, gan kā atsevišķu elementu kopumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: