9. decembrī, plkst. 17.30 Livonijas ordeņa pilī svinīgā ceremonijā tiks pasniegtas balvas Gada atzinība sportā. Balvas sportistiem un sporta darbiniekiem tiks pasniegtas par sasniegumiem sportā 2016. gadā un Ventspils pilsētas vārda popularizēšanu Latvijā un pasaulē.

Ventspils pilsētas domes Gada atzinība sportā tiek piešķirta septiņās nominācijās, kurās pretendentus var pieteikt jebkurš, kā arī par mūža ieguldījumu sportā, par ko lemj Ventspils pilsētas domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja. Kandidātu izvirzīšana noslēdzās 9. novembrī, bet pēc tam nosaukti trīs iespējamie balvu saņēmēji katrā nominācijā, par kuriem arī bija  iespējams balsot. Ventas Balss piedāvā savu versija par šī gada balvu sadali.

Labākā sportiste

Uz šo balvu pretendē trīs Rio olimpisko spēļu dalībnieces – šķēpmetējas Sinta Ozoliņa (viņa šoruden apprecējusies un kļuvusi par Sprudzāni) un Madara Palameika, kā arī svarcēlāja Rebeka Koha. Olimpiskie rezultāti, nenoliedzami, liktu savu balsi atdot par Rebeku (4. vieta pret 10. un 14.), taču sezonas gaitā ar labiem un stabiliem rezultātiem izcēlusies arī Madara, kam bija pa spēkam arī labot valsts rekordu, kas tagad ir 66,18 metru. Sinta Rio priekšsacīkstēs sasniedza labāku rezultātu nekā Palameika finālā, bet visas sezonas gaitā stabili mest virs 60 metriem tā arī nesanāca, tāpēc reālākām pretendentēm uz Gada atzinību tomēr vajadzētu būt pārējām divām kandidātēm.

Ventas Balss versija: un tomēr Rebeka Koha. Jaunā ventspilniece šajā sezonā strauji ielauzās savas svara kategorijas pieaugušo elitē, tikai neveiksmīgas sakritības dēļ paliekot bez olimpiskās medaļas. Atzinību viņa pelnījusi ne vien par rezultātu Rio, bet arī par progresu visas sezonas gaitā un prasmi nodemonstrēt savu varēšanu svarīgākajos mačos.

Labākais sportists

Šajā nominācijā izvirzīti trīs dažādu sporta veidu pārstāvji, taču atkal jau visi trīs ir olimpieši. Soļotājs Arnis Rumbenieks Rio atzīstami veica 50 km distanci, finišējot (bet tveicīgajā Brazīlijā arī tas nebija mazs sasniegums) 37. vietā. Svarcēlājs Artūrs Plēsnieks olimpiādē mocījās ar pleca traumu, kas liedza parādīt labāko rezultātu, toties raušanā izdevās sasniegt personīgo rekordu, turklāt viņa rēķinā ir arī uzvara Eiropas čempionātā. Airētājs Dagnis Iļjins uz olimpiādi aizbrauca nedaudz negaidīti, jo pozitīvu dopinga analīžu dēļ no sarakstiem tika svītroti vairāki konkurenti, tomēr ar jauno izaicinājumu tika galā pietiekoši veiksmīgi. Savā galvenajā distancē – 1000 metros – viņam izdevās iekļūt B finālā, finišēt tajā piektajam un noslēgumā ierindoties 13. vietā, kas bija viens no labākajiem mūsu olimpiskās komandas sasniegumiem.

Ventas Balss versija: lai gan viņu par labāko atzina jau pērn, arī šogad Gada atzinībai būtu jāpienākas Artūram Plēsniekam. Iemesli gluži tie paši, kas Rebekai – rezultāti ir ne tikai augstāki, bet tie ir arī stabili visas sezonas garumā.

Labākais treneris

Interesanti, ka šajā nominācijā ir tikai viens sporta veids, kura pārstāvji pretendē uz gada sportistu balvu, – svarcelšana. Gluži loģiski būtu, ka Eduards Andruškēvičs arī saņemtu Gada atzinību, taču tādu pelnījuši arī pārējie divi kandidāti. Basketbola speciālists Vents Kārkliņš jau ilgāku laiku strādā ar BK Ventspils sieviešu komandu un sporta skolas Spars meitenēm, gūstot panākumus un audzinot izlašu kandidātes. Arī vingrošanas trenere Nadežda Seile var lepoties ar meistarīgām audzēknēm un pat Latvijas izlases kandidātēm.

Ventas Balss versija: derētu tomēr beidzot skaļi paziņot, ka pie mums ir arī sieviešu basketbols un balvu pasniegt Ventam Kārkliņam. Jā, šogad viņa vadītā lielā komanda kļuvusi daudz jaunāka, īsāka un vieglāka, tāpēc sezona iesākta smagi, taču pavasarī tā atgriezās Jaunās sieviešu basketbola līgas čempiones godā.

Cerība sportā

Viskutelīgākā no nominācijām, jo cerības, un sevišķi lielas, vēl ir arī jāpiepilda, kas ne visiem izdodas. Šogad kandidātu trio ir ļoti solīds, taču trīs balvas piešķirt nav paredzēts. Luīze Šepte šovasar palīdzēja Latvijas U18 izlasei izcīnīt ceturto vietu Eiropas čempionātā un iegūt tiesības spēlēt pasaules meistarsacīkstēs. Starp citu, Luīze, tāpat kā otra Ventspils izlašniece – Dinija Pāvelsone –, ir tieši Kārkliņa audzēkne. Ventspilniece šobrīd jau spēlē TTT sistēmā, taču palīdz arī BK Ventspils komandai.

Svarcēlājs Ritvars Suharevs jau kārtējo reizi apliecinājis, ka savā vecuma grupā ir nenoliedzams līderis Eiropā, un arī pamēģinājis spēkus pieaugušo konkurencē. Šorttreka pārstāvis Kārlis Krūzbergs labi startēja gan Danubia kausa izcīņā, gan pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs, un nav šaubu, ka viņš ir viens no cerīgākajiem sava vecuma Latvijas šorttrekistiem.

Ventas Balss versija: labs sniegums Latvijas U18 un U17 izlasē pasaules čempionātā, kā arī debija Latvijas nacionālajā izlasē ar lielām cerībām liek skatīties Luīzes Šeptes virzienā. Jādomā, ne tikai Ventspilī.

Gada labākā komanda

Pilsētas basketbola un futbola klubi aizvadītajā sezonā nospēlēja vienādi neizteiksmīgi – abiem bronza, lai gan bija cerēts vairāk. Tomēr tieši tie kopā ar Latvijas vicečempioniem un Superkausa uzvarētājiem Rodeo motobraucējiem pretendē uz Gada atzinību. Nav jau mums to komandu lērums, tomēr BK vai FK vietā varēja būt, piemēram, Ventas 2002 hokejisti vai šosezon atdzimušie Velkoņa vilcēji, vai pat abu. Taču ir tā, kā ir, tāpēc versija par uzvarētājiem varētu būt tikai viena.

Ventas Balss versija: elementārs sportiskais princips liek pasniegt balvu motoklubam Rodeo, kas nākamajā gadā svinēs savu 20. jubileju. Taču tā nav dzimšanas dienas dāvana, bet gan gados paveiktā un noturības novērtējums.

Par kandidātiem nominācijās Paraugs sportā un Gada seniors sportā un to pretendēšanu uz balvu spriedelēt īsti negribas. Ventas Balss versija varētu būt, ka pelnījuši to saņemt ir visi izvirzītie, un tie ir paraugi Igors Likovs, Valdis Cela un Anželika Šilberga, kā arī seniori Uģis Lasmanis, Dainis Kūla un Uģis Lasmanis.
 

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Ventspilniece 07.12.2016, 18:20:32

    Nu jā ,Ventas Balss versijai jau pēc taisnības vajadzētu saskanēt ar "tur,augšā" nolemto.
    Balsojuma rezultāti portālā ventspils.lv gan nedaudz atšķiras:

    Labākā sportiste
    18.4 %
    Sinta Sprudzāne (šķēpmešana)

    63.3 %
    Madara Palameika (šķēpmešana)

    18.3 %
    Rebeka Koha (svarcelšana)


    Labākais sportists
    81.2 %
    Arnis Rumbenieks (soļošana)

    11.3 %
    Artūrs Plēsnieks (svarcelšana)
    7.5 %
    Dagnis Iļjins (kanoe airēšana)


    Labākais treneris
    13.2 %
    Eduards Andruškēvi
    80.8 %
    Vents Kārkliņš


    6 %
    Nadežda Seile


    Cerība sportā
    10.4 %
    Luīze Šepte (basketbols)


    8.8 %
    Ritvars Suharevs (svarcelšana)

    80.8 %
    Kārlis Krūzbergs (šorttreks)


    Paraugs sportā
    18.3 %
    Igors Likovs

    69 %
    Valdis Cela

    12.7 %
    Anželika Šilberga

    Gada labākā komanda
    12.7 %
    Basketbola klubs „Ventspils""

    2.4 %
    Futbola klubs „Ventspils”

    84.9 %
    Motoklubs „Rodeo”

    Gada sporta seniors
    8.6 %
    Uģis Lasmanis

    82.9 %
    Dainis Kūla

    8.5 %
    Dace Brakanska

    Kopumā nobalsojuši: 2265

    Bet vēl jau nāks klāt balsojumi ar anketām,tikai neviens jau nezina,cik anketu aizpildīts un par ko balsots.Pareizāk sakot,to zina tikai tie,kas šīs anketas apstrādā.

  • -1
    cits 09.12.2016, 14:28:45

    Tad jādomā,ka Ventspils pilsētas domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja sniegs detalizētu pārskatu par balsu skaitu,kas nodotas par katru kandidātu ārpus internetbalsojuma,t.i..balsojot ar anketām,kā arī pa elektronisko pastu.Lai viss būtu godīgi,jo portālā varēja balsot tikai 1 reizi dienā,kurpretim anketas taču varēja iesniegt tik,cik katram labpatīkas.

  • -10
    ozols 08.12.2016, 07:51:00

    Gada atzinība Rebeka Koha !!! Ļoti spēcīgi pastrādājusi.

  • 0
    Ventspilniece 10.12.2016, 09:22:58

    Nu lūk,balvas pasniegtas.
    Jautājums-kam bija vajadzīgs rīkot lielo aptauju portālā www.ventspils.lv???
    Tikai vienā (!!!) nominācijā sakritība ar balsotāju viedokli!
    Tātad pricips tāds-balsot drīkst,bet rezultātā viss tik un tā tiek nolemts kādā tur mistiskā komiejā.
    Tad jau labāk citugad aptauju nerīkot.

  • -4
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 13.12.2016, 17:36:05

    Atbild Ventspils pilsētas domes Sporta pārvalde:

    Paldies par iesaistīšanos diskusijā.
    Ventspils Gada atzinības sportā 2016, noteiktas ievērojot nolikumu “Par Ventspils pilsētas domes gada atzinības piešķiršanu sportā”, kurš apstiprināts ar Ventspils pilsētas domes 2014.gada 24.oktobra lēmumu Nr.144.
    Nomināciju uzvarētāji noteikti, ņemot vērā portāla www.ventspils.lv balsojumu, aizpildītās anketas un elektroniski saņemto informāciju e-pastā: sporta.parvalde@ventspils.lv.
    Iegūtie rezultāti izvērtēti un nomināciju uzvarētāji noteikti, ņemot vērā Ventspils pilsētas domes Sporta komisijas ieteikumu un Ventspils pilsētas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas lēmumu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: